Peugeot 406: Stuurairbag

Bouwjaar: 2000

Mijne heren,

Hoe verwijder ik de stuurairbag? Ik heb een mooi lederen stuur op de kop getikt en wil dit monteren. Volgens Haynes moet je een schroevendraaier in het stuur steken en een veer wegdrukken, waardoor de airbag omhoog komt.

Als ik de foto's bekijk betreft het een type 1. Geldt dezelfde werkwijze ook voor type 2?

Volgens het demontagebedrijf is een torxbit 50 nodig.

Klopt dit?, want dit is de maat die ik in huis heb!

gr.

Cees Heemskerk

heemskerk4251

Geplaatst door heemskerk4251 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Cees,dat klopt. Het makkelijkst is een torx 30 schroevedraaier aan de onderzijde van het stuur. Krachtig op de airbag drukken en dan de veer met de torx schroevedraaier indrukken. De torx 50 heb je m.i. nodig om het stuur zelf los te draaien. De veiligheidsmaatregelen voor het werken met airbags zullen ook wel in het haynes boek staan.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Hr. Luteijn,

Ik kan nergens het gat vinden waar de schroevendraaier in moet worden gestoken. Vandaar mijn vraag of de aitbag van type 2 anders bevestigd is. Is het misschien de bedoeling dat de twee schroefjes die in het stuurwiel zitten losgedraaid worden? Zodat de unit als een geheel kan worden verwijderd?

graag uw (aller) mening.

gr.

Cees

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedoel je de schroeven aan de achterzijde van het stuur torx 30 ? Als dat zo is dan spijt het me dat ik je op het verkeerde been gezet heb. Die schroeven kun je los draaien en de airbag verwijderen.

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Hr. Luteijn,

Ik heb inmiddels de gok gewaagd en die schroeven losgedraaid. De complete aibag komt zo los. Handiger dan de Phase 1! Dat oranje stekkertje gaf enig denkwerk maar ook dat is gelukt.

Het stuur zit op zijn plaats en het is een plaatje!

Toch bedankt voor de morele steun.

gr.

Cees

T luteijn (0) PRO, 18 jaar geleden

leuk te horen dat het gelukt is.Bij de modellen van na 2001 is het weer op de manier zoals het voor phase 1 beschreven wordt.
Daar was ik dus mis mee.

Gr.
T

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Klopt twee manieren van airbag monteren. Haynes is niet op to date.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.