Peugeot Expert: Stuurbekrachtiging Peugeot Expert 2.0 HDI 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi

Hallo techneuten,

Ik heb een Peugeot Expert 2.0 HDi uit 2001 met een stuurbekrachtiging probleem. Bij weinig toeren, bijv. inparkeren dan heb ik totaal geen stuurbekrachtiging. Geef ik met de koppeling in een schuif gas dan heb ik ineens wel stuurbekrachtiging. Op snelheid is het stuur dus ook gewoon ligt, en op lage snelheid (weinig toeren) is het zwaar.

Kort samengevat werkt het dus precies andersom. Heeft iemand hier eerder mee geworsteld?

Ik hoor het graag.

Koenleerentveld

Geplaatst door Koenleerentveld (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

harry4203 (430) PRO, 12 jaar geleden

ja, nieuwe stuurpomp.

Koenleerentveld (0), 12 jaar geleden

Kunnen er niet stekkertjes verkeerd om zitten? Een nieuwe stuurpomp is heel voor de hand liggend. Hij doet het wel als je power geeft.

harry4203 (430) PRO, 12 jaar geleden

het is een gewone mechanische stuurpomp, de opbrengst is gewoon te laag geworden. en trouwens, stekkers draaien niet vanzelf om zeker? of is er het een en ander aan de auto versleuteld?

Koenleerentveld (0), 12 jaar geleden

Stekkers draaien niet vanzelf om dat klopt. Maar ik heb geen nieuwe gekocht he, ik heb deze auto sinds april, dus ik weet niet wat voor klusser er voor die tijd wat mee heeft gedaan.
Maar ik denk dat het gewoon inderdaad zoals je al zegt dat de druk te laag geworden is. Tenzij je er power naar toe brengt door een schuif gas, dan is ie er ineens weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum