Peugeot 207 SW 2011: Stuurprobleem

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 8FP, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 70

Voor de aankoop van een Peugeot 207 SW uit 2011 een proefrit gemaakt. Na ongeveer een kwartier tot 20 minuten ging de auto wat zwaarder sturen en voelde ik bij het sturen een ratelend/tikkend gevoel in het stuur. Bij elke beweging voelde ik een tik. Nou is gevoel lastig om onder woorden te brengen.
Onder voorwaarden dat het probleem door de garage zou worden opgelost werd een aankoop contract gemaakt, betaling zou volgen na het maken van een proefrit na "reparatie". Dus een week later weer een proefrit, volgens de verkoper waren de stuurkolom knieen gesmeerd en moest het probleem verholpen zijn. Tijdens de proefrit voelde ik het weer, maar iets minder, ik dacht nog dat het vet zich nog goed moest verdelen in de knietjes. Maar de dagen daarop heeft mijn vrouw driemaal gereden met de auto en zij constateerde hetzelfde probleem.
Ik geloof zelf niet dat het de knietjes geweest kunnen zijn omdat het lijkt alsof er tandwielen over elkaar heen tikken, (simpel zat, ik ben onder het dashboard gekropen en er zat geen druppel vet aan de stuurkolom knieen, dus dat was een onzin verhaal van de verkoper !) nogmaals gevoel is lastig onder woorden te brengen.
Heeft iemand een idee? Ik denk zelf dat het probleem in het stuurhuis zit, maar kan er natuurlijk naast zitten.
Alvast bedankt,
Rob

rob217

Geplaatst door rob217 , lid sinds 5 maanden geleden

4 Reacties

Highway PRO, 5 maanden geleden

Wat het probleem ook is gewoon terug brengen. als je het niet vertrouwd kun je ook naar de dekra voor een keuring. Als ik je verhaal zo lees zou het ook eens gevaarlijk kunnen zijn.

    Ik heb hem al een bericht gestuurd dat we zo snel mogelijk de auto weer terug brengen omdat het probleem niet is opgelost. Dat was ook de voorwaarde van de aankoop. En anders bestaat er altijd nog rechtsbijstand... - rob217, 5 maanden geleden

harry4203 PRO, 5 maanden geleden

1 keer iets soortgelijks gehad, bleek uiteindelijk in het electronisch stuurhuis te zitten. auto snel terugbrengen voor herstel.

    Ik had al zo'n flauw vermoeden, stuurkolom knieen konden het nooit zijn. Ik dacht inderdaad aan het stuurhuis of de stuurpomp, maar blijf het vreemd vinden dat het pas na een kwartier tot 20 minuten pas begint. - rob217, 5 maanden geleden

rob217, 5 maanden geleden

Op forums zijn er verschillende opties die voor een oplossing zorgden, vervangen van veerschotels, vervangen van de stuurkolom, vervangen van het stuurhuis. Tsja waar begin je.

rob217, 5 maanden geleden

garage had die knietjes van de stuurkolom gesmeerd.... althans dat zeiden ze !!!
Mijn vrouw heeft er 4 keer mee gereden en voelde het schokkende sturen ook.
Ik onder het dashboard... tenzij er een nieuw soort "droog-vet" op de markt is gekomen, maar er zat geen druppel vet, olie of iets anders aan de knietjes. Is dus gewoon geen kloot mee gedaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 SW of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.