Peugeot 207 CC: te rijk mengsel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 cc vti

Beste mensen,

Wagen kwam binnen met brandend motorlampje, uitgelezen met snap-on gereedschap po420, wat staat voor "veroudering katalysator, effectiviteitsverlies" maw. een katalysator die niet werkt naar behoren. Als we op de datalijst kijken naar de werking van de vorenste zuurstofsensor blijft deze constant op een rijk mengsel staan (+- 1000mV, sonde waarschijnlijk goed want bij deceleratie van de motor gaat deze naar 0 mV), bij aansluiting van een co-meter geeft deze een co waarde van 0,6 aan en de onverbrande gassen staan op 300 ppm. Gekeken waar het te rijke mengsel vandaan komt, motortemperatuursensor lijkt mij volgens de datalijst ok (temp; motor= 111°, referentiewaarde = 113°), nazicht map-sensor waarschijnlijk ok, (volgens datalijst luchtstroom = 11,5 kg/u, gewenste luchtstroom =11,6 kg/u ), de klep voor benzinedampen (evaporator) is ook afgesloten geweest zonder verandering aan de waarde van de' zuurstofsensor. Iemand een idee waar nog te zoeken? Kan er mij iemand vertellen waar de mapsensor zich bevindt want ik vind hem niet.

Groeten Wim

wim12199

Geplaatst door wim12199 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 207? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

wkhoek (0) PRO, 10 jaar geleden

Katalysator van dit type komt vaker voor helaas.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 10 jaar geleden

De voorste lambda-sonde blijft op 1v staan? De lambda-sonde moet ten alle tijden pendelen, dus die zou ik eerst eens wisselen. Wat is de spanning die wordt afgegeven door de sonde na de kat?

trucker0werner (0) PRO, 10 jaar geleden

als alleen de storing p0420 aanwezig is dan is er een info flash erover. dit gaat over het vervangen van de katalisator en software update

tevens zit de map sensor op de inlaatspruitstuk van de zijkant kun je hem zien. zit net op de hoogte waar de elctromotor zit voor de variable kleplichthoogte instelt.
hij zit tegen de zijkant van het spruitstuk, echter nog nooit gehad dat dit de boosdeoener was.

zitten er naast p0420 nog storingen in, als je deze storing wist komt deze bijna direct terug

cor k (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Vervang de katalysator maar.
want wij hebben het ook de zelfde foutcode diverse keren gehad,
auto is vaak uitgelezen, er is ook een up-date geweest.
we hebben de kat vervangen en tot op heden nog geen fout weer gehad,
is inmiddels +/_ 9000 km geleden,

succes ermee,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 207 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum