Peugeot 1007: te veel carter olie

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Beste mensen ik heb een Peugeot 1.6 v 16 sporty 2 tronick nu heb ik een halve liter motor olie te veel toegevoegd wat het resultaat gaf in over verhitting ik rijd rustich met de auto nu is de olie weg peil is weer gewoon temperatuur normaal geen lekkage op eerste gezicht waar is dit gebleven geen rook of witte rook dat de koppakking is opgeblazen hulp gevraagd
groetjes

Bas v Vugt

bas  v Vugt

Geplaatst door bas v Vugt (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 1007? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Een halve liter is nog niet zo heel spannend. Echt teveel olie kan er worden uitgegooid via de carterventilatie .
Hou het oliepeil tussen min en max dan zit je altijd goed.......

Grt. Paul

bas v Vugt (0), 5 jaar geleden

Ik begrijp wat je bedoelt. Olie pijl staat op de pijlstok koude motor precies op maximaal. Wordt het dan op straat gelost wat niet mijn bedoeling is, of is hier opvang bak voor de overtollige olie
Ik heb gelezen dat het een gesloten circuit is en dat er door overdruk je keringen of je koppakking kapot kunnen gaan omdat te veel een schuimende werking zou hebben.

P. Kelder (0) PRO, 5 jaar geleden

Echt te veel olie komt en gaat door de carterventilatie en wordt door de motor aangezogen en in principe verbrandt.
Bij een sloot teveel olie daar zitten wat risico's aan. Overdruk, schuimvorming, de motor kan zelfs op hol slaan ([i]dieselmotor is daar meer gevoelig voor dan een benzinemotor[/i])

Voor nu lijkt het oliepeil juist te staan.
Voor de veilige marge het peil tussen min en max houden.

Grt. Paul

kaleido 1 (1900) PRO, 5 jaar geleden

Ik zou me hier niet al te druk over maken , een halve liter teveel levert in de regel geen problemen op in de vorm van schade aan de motor.
Het teveel zal via de carterventilatie opgestookt zijn , dit gaat geleidelijk , zal dus niet ineens grote blauwe wolken geven.
Als er niets onderuit lekt en de motor loopt verder zonder klachten , straks lekker gaan slapen en er niet wakker van blijven liggen.
Hou gewoon je oliepeil in de gaten.

bas v Vugt (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de uitleg het zal inderdaad op deze manier zijn afgevoerd . Het probleem heb ik inmiddels achterhaald.
De koelvin defect deze lijden een eigen leven heb relais vervangen met de vin temperatuur nu goed de oude vin ging op te hoge temperaturen aan ook al werkte deze als ik de airco aandeed ben blij dat ik geen schade heb geleden op de kop keringen en zo voort
Bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 1007 of stel zelf een nieuwe vraag.