Peugeot 307: temperatuurmeter werkt niet

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400 hdi

Auto werkt temperatuurmeter niet ,andere sensor gemonteerd maar werkt nog niet .
De probleem is ontstaan nadat er een andere motor is gemonteerd .Nog even getwijfeld of niet de verkeerde stekker was gemonteerd ,maar was niet het geval. De meter in de auto werkt wel als stekker wordt doorverbonden

gardejonge

Geplaatst door gardejonge (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Even in het algemeen.......Als je em op de stekker van de sensor doorlust en de meter werkt dan wél, dan lijkt het me dat óf de sensor niet goed is (in dit geval: niet goed zijn), óf het contactje-vrouwtje in de stekker maakt geen contact met het contact-mannetje van/in de sensor.

Welke kleur heeft de bewuste sensor trouwens, want ik vraag me af of je wel goed zit?

oldtimer (0) PRO, 15 jaar geleden

Volgens mij maakt het instrumentenpaneel gebruik van de sensor motortemperatuur voor het motormanagement via de BSI .
Je kunt dus de temperatuur op 3 verschillende plaatsen zien als je over de juiste testapperatuur beschikt.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Dus als je hem nergens ziet zit het probleem in de buurt van de sensor en zie je hem alleen in het instrumentenpaneel niet dan is je sensor goed.
even voor de duidelijkheid, hij is groen en zit op het thermostaathuis aan vliegwielzijde.
Vergrendelt de stekker goed ? Of staan de metalen stekkerpootjes misschien te ver open waardoor ze geen goed kontakt op de sensor maken ?
Probeer anders eens de sensor van de oude motor te monteren.
Verder zou het misschien nog kunnen dat je thermostaat open blijft staan waardoor de motor gewoon niet op temperatuur komt.

gardejonge (0) PRO, 15 jaar geleden

Had de stekker ook even gewisseld met stekker van waterverklikker in brandstoffilter, hierbij ging de temp.meter naar het rode gedeelte en de koelfan sloeg aan . Sensor was al gewisseld met oude uit defecte blok ,tevens met een nieuwe.
Als thermostaat open blijft zal toch temp meter iets moeten oplopen als motor warm is ,maar dat is niet zo blijft gewoon dood in het hoekje.

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Controleer eens of je radiateur warm wordt. Alstie na een en paar minuten al warm wordt dan blijft je thermostaat open staan. en dan zit er volgensmij niet veel beweging in de meter met zoon hoog rendement dieseltje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.