Peugeot 3008 2011: Temperatuursensor

Bouwjaar: 2011, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5FS, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 88

Na het uitlezen van mijn auto blijkt dat de temperatuursensor defect is. afgelopen week een nieuwe besteld die vandaag is binnen gekomen.

Normaal gesproken zit deze aan de rechterkant van de motor bij het "koelhuis", helaas kan ik hem daar niet vinden.

Iemand een idee waar deze zit?

Marieke_86

Geplaatst door Marieke_86 (0) , lid sinds 3 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 3008? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Hans4040 (300) PRO, 3 jaar geleden

Welke temperatuursensor..?
Koelvloeistof temperatuur, inlaatlucht temperatuur, buiten temperatuur.......

Marieke_86 (0), 3 jaar geleden

Sorry vergeten erbij te zetten, die van de koelvloeistof

hans4074 (0) PRO, 3 jaar geleden

Er is destijds voor deze motoren een modificatie geweest voor de koelwater temperatuur sensor. Bovenop het thermostaathuis zit normaal een zwarte zeskantige kunststof plug met een schroevendraaier-kruis erin. Deze ontluchtings-plug moest verwijderd worden en daarvoor in de plaats werd er een koelwater temperatuur stift geplaatst met een kabeltje met stekkers eraan. Misschien is deze modificatie destijds bij betreffende auto uitgevoerd en kun je de sensor niet vinden omdat het model gemodificeerde sensor afwijkt van de sensor die je besteld hebt?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 3008 of stel zelf een nieuwe vraag.