Peugeot 406: Tijdelijke codes opgeslagen??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: EW10J4 2.0 16v

Hallo,

Vraagje uit interesse:
Ik heb een uitlees apparaat gekocht om P en U codes etc. mee uit te lezen. Werkt prima, geen foutcodes aanwezig in geheugen. Maar soms hoor je weleens van MM lampjes die maar af en toe branden. Zijn dit dan ook storingscodes die worden opgeslagen, of zou je dit moeten uitlezen ten tijde van het oplichten van het MM lampje? M.a.w. is het mogelijk om die "tijdelijke lampjes" ook uit te lezen waneer de mm lamp uit is?

Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

erwin als er een storing geweest is dus je hebt het lampje zien branden en daarna niet meer dan kun je die storing gewoon nog uitlezen ook al is hij erop dat moment niet.
zo is het ook mogelijk dat je niks merkt aan het rijden of aan het lampje maar er toch sporadische storingen in staan.
deze sporadische storingen wis ik altijd omdat als je gaat testen alles dan toch altijd goed is.

groetjes jan.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Bedankt Jan, en dan nog wat: ik kan VIN-codes uitlezen met het apparaat (op mijn 406 nog niet ondersteund). Wat kun je daarmee? Ook kun je je emissiesystemen uitlezen. Bij sommige systemen staat: ready, bij sommige: not supported. Niet zo vreemd dus, maar bij MISFIRE staat: not ready. Weet iemand wat dat inhoudt?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ik vermoed dat misfire inhoud dat er cilinder overslag is geweest.
maar voor de rest weet ken ik je apparaat niet maar zit er geen verklaren in of bij?

groetjes jan.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Er zit wel een boek bij, maar daar kom ik er niet helemaal aan uit. Zal vanavond nog eens goed bestuderen wat het nou inhoudt. Wordt vervolgd.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

De melding komt uit het I/M readiness status systeem. Not Ready houdt in: Monitor has not completed its diagnostic testing. Wat dus betekend dat het systeem dat MISFIRES controleerd nog niet klaar is. Hoe dat dan precies komt weet ik niet, maar het is geen foutcode. Het zal dus wel goed zijn.

Richard9710 (0), 17 jaar geleden

Erwin, wat voor apparaat is dat? Merk, type ed. En waar heb je deze gekocht en wat is de prijs ongeveer? Ben zelf al eens op internet aan het zoeken geweest naar een OBD interface on de auto aan de pc te hangen. Ben er wat dat betreft nog niet helemaal uit of het zinvol is. Kosten van een dergelijke interface bedragen ongeveer € 80.- en ik geloof dat je ze dan ook nog zelf in elkaar moet zetten. Past dat apparaat van jouw gewoon op de stekker die achter het plastickapje zit thv de hoogte verstelling van de koplampen?

TrafficBandit (0), 17 jaar geleden

Ha Erwin,

Je bent druk aan het experimenteren zie ik. Zoals je weet heb ik de ElmScan gekocht en dat werkt tot op heden prima, maar ik had vorige week echter een "echte" diagnosekast tot mijn beschikking (een X431 (zie http://www.bba-reman.com/content.aspx?co... en toen merkte ik dat die toch nog wat meer informatie gaf dan de ElmScan. Waarschijnlijk is dat omdat de ElmScan alleen OBD codes ondersteund en de X431 ook alle peugeot specifieke codes. De X431 is helaas een B'tje duur: 3800,- euro.

Weet jij of jouw U480 scanner ook merkspecifieke codes ondersteund ?

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

Helemaal zeker weet ik dat niet, omdat ik ze niet tegen ben gekomen met testen, maar voorafgaand aan de codes 0-999 die in het boekje genoemd worden, staat dat voor merkspecifieke code-verklaringen de fabrikanten software geraadpleegd moet worden. Ik neem dus maar aan dat deze code's wel uitgelezen kunnen worden.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.