Peugeot 206: Tijdelijke storing: smoorklep

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: RC 2.0 16v

Als ik mijn 206RC uitlees met PP2000 krijg ik elke keer een storing (die niet te zien is omdat het motormanagementlampje niet gaat branden) te zien. PP2000 noemt het een tijdelijke storing en dat het met mijn smoorklep te maken heeft. Als ik de storingen reset is het weg, maar na een week komt het weer terug en alleen te zien als ik PP2000 eraan hang.

Wel is het zo dat mijn auto niet meer "reageert" als dat het zou moeten. Voorbeeld: bij stilstand bij het stoplicht en je geeft ineens volgas bij groen, dan komt ie gewoon op en ineens bij 2k toeren schiet ie weg. Ik heb dus het idee dat hij inhoudt en ineens weer zijn weg vindt.
Ook smoort hij vind ik als je bijvoorbeeld in een hoge versnelling staat en met lage toeren rijdt en ineens gas geeft. Hij pakt hem dan niet direct op, maar na een seconde ofzo schiet ie weg.

Kan dit te maken hebben met die smoorklep? Voor de rest krijg ik namelijk geen storingen eruit. Wie weet het?

Yzord

Geplaatst door Yzord (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Weet je de P codes die de PP2000 uitleest. ?

Yzord (0), 13 jaar geleden

Nee, zou ik hem er weer even aan moeten hangen. Maar bijgevoegde voorbeelden, zou dat het effect kunnen zijn van een slecht sluitende smoorklep?

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja dat kan doordat hij vervuild is.

Yzord (0), 13 jaar geleden

Kan ik deze simpel schoonmaken? Zoals met remmenreiniger?

peugeottechnieker (0) PRO, 13 jaar geleden

Je kan hem na demonteren reinigen met remmen reiniger of nog beter carbuateur reiniger. Daarna de gasklep opnieuw inleren met de PP2000. Eventueel eerst de laatste software downloaden als je toch de beschikking hebt over een PP2000.
Succes

PT nieker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.