Peugeot 206: tikken tijdens rijden zonder gasgeven

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hallo,

Sinds deze week hebben wij een probleempje met de peugeot. Tijdens rijden is er niets aan de hand en rijdt hij goed, maar wanneer je koppeling in trapt of gewoon het gas los laat, dus motor onbelast, dan hoor je een tikkend geluid. beetje ratelen. hoe harder je rijdt hoe sneller het tikt.
Het is niet enorm hard maar wel hard genoeg om je er aan te storen en te weten dat dit niet goed is. Bij de dealer geweest vanmorgen en hij denkt lagers vd versnellingsbak. kost even 1000 euro, vind dit erg veel. Heeft iemand nog andere iedeeen? of zal deze beste man de juiste diagnose gesteld hebben? Alvast bedankt.

jasper24

Geplaatst door jasper24 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

TrafficBandit (0), 14 jaar geleden

Tikken kan een hoop oorzaken hebben. De meest simpele is een steentje wat vastzit in het profiel van de band en ik denk dat kapotte versnellingsbaklagers wel tot de meest ernstige oorzaken behoort.

Er moet wel iets heel grondig misgegaan zijn met je versnellingsbak willen de lagers het begeven hebben. Ik denk dan aan gedurende langere tijd rijden zonder olie of iets dergelijks. Als zoiets niet gebeurt is dan is het niet aannemelijk dat de versnellingsbak kapot is. En als het toch het geval is dan zou ik er gewoon een tweedehands ruilbak in zetten uit een sloopauto i.p.v. een dure reparatie.

Het klinkt mij een beetje in de oren alsof ze je met een kluitje in het riet hebben geprobeerd te sturen. Dat is mij helaas ook wat te vaak overkomen.

Maar goed, wat is het dan wel ? Een veel logischer verklaring voor de klachten is een kapotte homokineet koppeling in één van de aandrijfassen. Dit komt wel eens voor en de oplossing is een nieuwe aandrijfas. In het geval van een kapotte homokineet hoor je het tikken nog beter in een bocht. Wellicht kan je nog een keer testen of het geluid duidelijker hoorbaar is in een bocht, en zo ja welke bocht (links / rechts)

AR 67202 (0) PRO, 14 jaar geleden

helaas zijn die versnellingsbakjes niet de meest stevige, dus kan best de lagers van de prise-as zijn...

maar dit kan niet beoordeelt worden over het forum, en zoals Peter al aangeeft kunnen er meer oorzaken zijn... het geluid dat afwezig is onder belasting belooft nochtans niet veel goeds

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.