Peugeot 307 CC 2004: tikkende klepstoter

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: RFN, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 100

Met onze 307 CC hebben we bij het starten een tikkende klepstoter, als de motor koud is maar het is warm weer is het met een minuut weg, bij een warme motor duurt het wel eens tot 3 minuten. Toen we de auto kochten in 2010 met 65 K op de teller deed hij(of zij?) het met warme motor ook maar relatief kort. Nu inmiddels 101K op de teller en het geluid treedt vaker op. Las bij een eerdere topic dat flushen (?) een optie zou zijn. Ik heb geen idee wat 'flushen' inhoud maar stel me een reiniging voor maar met wat voor 'goedje'? en is dit aan te raden. Is er een alternatief? Ben zelf niet helemaal onhandig en heb de nodige ervaring met semi klassieke motorfietsen uit Italie maar een 'moderne' motor opentrekken, daar moet ik wat moed voor verzamelen. Iemand een suggestie?

gr

Maarten

duuzend

Geplaatst door duuzend , lid sinds 10 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Een flush zou inderdaad kunnen helpen , is vrij simpel , motor op bedrijfstemperatuur , flush toevoegen , motor stationair 20-30 minuten laten draaien , GEEN gasgeven of gaan rijden , olie en filter vervangen , juiste type olie er in.
Op het produkt staat precies hoe te werk te gaan.

duuzend, 1 jaar geleden

heb inmiddels een flush behandeling achter de rug, is beter geworden maar zo af en toe smorgens bij koude start toch weer tikken, niet altijd en niet te lang (10-20 seconden) misschien moet het nog bijtrekken....

kaleido 1 PRO, 1 jaar geleden

Of nog een keer een flush .
Klepstoters kunnen ook beschadigd zijn , dan gaat het niet weg en is vervangen de enige oplossing.

duuzend, 11 maanden geleden

inmiddels is bij koude start ook het tikken verdwenen, dank voor de 'gouden' tip!

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

De flush was de oplossing ?

Beste antwoord, geplaatst door duuzend, 11 maanden geleden

yes, moet haast wel want ik zag geen kabouters onder de motorkap :) geduld is een schone zaak en daar mankeert het bij mij nog wel eens aan. dus inderdaad flush is de oplossing geweest!

kaleido 1 PRO, 11 maanden geleden

Mooi bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 CC of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.