Peugeot 206: tikkerdetik onder de kap

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Voordat ik met mijn vragen naar de dealer ga hoop ik eerst hier wat antwoorden te kunnen vergaren: Het lijkt mij iets met de kleppen, maar wie ben ik? Wellicht hoor ik hier heel andere zaken voorbijkomen...
Als ik de motor koud start hoor ik wat getik onder de kap. Kan ik me iets bij voorstellen; de olie is nog koud en dik. Het getik is rustig, met iets meer toeren (stilstaand) versnelt het getik ook. Na een kwartier gereden te hebben (80km wegen) stilstaan voor het stoplicht en dan blijft het getik even weg. Komt na 30 sec weer terug, eerst rustig en daarna gaat het twee keer zo snel (ipv 8 nu 16 kleppen tikkend?). Of ik nu een half uur op 80km wegen rijd of een uur op de snelweg (dan zal de motorolie toch wel eens een keer warm zijn?): dat getik lijkt me toch eens weg te moeten gaan?
De motor heeft nu 20000km gelopen, is in 09-2007 aangeschaft bij de off. dealer (neem aan dat dan de juiste olie er toch in zit?) en heb nu dus nog een jaar fabr.garantie. Het probleem is dat ik hier de dealer wel voor zou kunnen lastigvallen, maar die dealer zit absoluut niet op de route en ik ben ook gewoon bang dat ik met een kluitje in het riet gestuurd zou kunnen worden. En wat als het de kleppen zijn, valt stellen, indien dat al mogelijk is, onder fabrieksgarantie? Ik ben benieuwd! B.v.d. Peter.

pjotr peusjoo

Geplaatst door pjotr peusjoo (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

Peter, jou motor heeft hydraulische klepstoters dus kleppen stellen kan niet.
Het enige wat ik kan bedenken is, dat er verkeerde olie in zit (te dik).
Ik zou toch even langs de dealer gaan , want dit hoort niet voor zo`n jonge motor.

mvg,
Hans.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Misschien is het wel normaal en maak je je zorgen om niets, de olie is als het goed is nog de originele af fabriek, die gaat er pas op 30000 km of na 2 jaar uit. Aangezien er 2 jaar garantie op deze auto zit heb je dus nog even te gaan wat dat betreft.
Succes.

306 cabrio (0) PRO, 16 jaar geleden

Je hoort misschien wel de injectoren tikken? Dit is normaal.

pjotr peusjoo (0), 16 jaar geleden

Heren, allen bedankt voor de reacties. Enne oldtimer; zou het overigens kunnen dat er toch andere olie in kan zitten? De auto is van feb 07, als ex-demo gekocht in Alkmaar met 17000 km op de teller. Wordt er dan wellicht toch nog olie ververst als "service"? Tja ik weet het niet. Verwacht het ook niet, want dat kost natuurlijk. En indien wel nieuwe olie; ik mag toch aannemen dat ze bij de dealer de juiste olie erin gieten?
Mvg, Peter

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Dat zou je moeten kunnen zien aan de onderhouds teller als je over 13000 km terug moet voor onderhoud denk ik niet dat hij ververst is, valt jou eerste beurt op 47 000 km dan wel , maar ik denk dat hij wel niet ververst is.Dat de juiste erin zit is wel zeker, want ik weet dat ze daar maar één soort in de bulk hebben en dat is mobil synth s 5w40.

pjotr peusjoo (0), 16 jaar geleden

Oldtimer, ik had al zo'n vermoeden dat je wel zou weten wat er in die bulk zit, maar dat even terzijde. De onderhoudsteller geeft aan dat ik rond de 30000 voor de beurt moet komen. Komt overigens goed uit, want dan lijkt het mij meteen de mogelijkheid om alles nog eens goed te laten checken voordat de fabrieksgarantie verstrijkt. Ik ga er maar van uit dat ik me niet zo heel druk over het getik moet maken? Uiteraard zal ik, indien het erger wordt, wel aan de bel gaan trekken. Schiet me ineens iets anders te binnen; het is zeker ook gebruikelijk dat het schakelen van 1 naar 2 met 'koude' bak krakend verloopt? (zodra warm; gaat-ie wel soepeltjes) Kan me niet herinneren dat ik dat met een vorige vorige 206 1.6/16v(-2002) ook had... Misschien heb ik van die auto alleen het plezier onthouden, ook wel prettig. Oldtimer, gegroet

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik werk daar niet hoor, heb daar wel relatie's , Onno, de magazijnmeester is een goeie kennis.Voor het kraken van de bak koud zou ik toch maar even terug gaan.

pjotr peusjoo (0), 16 jaar geleden

Heb ooit een berichtenwisseling gevolgd waarbij bleek dat je van wel meer dingen aldaar op de hoogte was, zodoende... Maar dat van dat kraken, dat is dan toch niet helemaal tof? Zoals ik al schreef, ik kan het me van een eerder exemplaar niet herinneren. Zal m dan toch maar eens bij de dealer in HHW aanleveren, dat ligt dan nog het minst uit de route. Kan ik meteen melding maken van het getikkerdetik. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum