Peugeot 307 2002: Toeren problemen, geen gas meer kunnen geven

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Goedemiddag,

Ik heb nou al een aantal keer last gehad van het feit dat ik aan het rijden ben en opeens geen gas meer kan geven of niet harder dan 50km p.u. kon. Ik moet dan al rijdend mijn auto uit en weer aanzetten en dan kan ik weer gas geven. (Vandaag moest ik dit een keer herhalen, omdat de eerste keer uit en aanzetten niet hielp.)

Ik heb hem afgelopen maand laten uitlezen en moest toen de bougies en bobine vervangen. Een bougiegat zat vol met olie en kreeg regelmatig een melding met een te laag oliepijl. Ik heb in 4 maanden tijd al 3 liter olie moeten bijvullen. Bij de garage dus deze onderdelen laten vervangen en het gat laten reinigen.

Laatst had ik ook dat ik ergens wilde optrekken en in zijn 1 gaf hij ineens mega veel gas, toerentellers schoten omhoog, maar ik kwam niet vooruit. Auto uit en aan en ik kon weer gaan.. Een paar minuten later nog een keer tijdens het rijden, gaf hij mega hard gas (ik trapte het pedaal licht in), maar de auto ging niet harder rijden ofzo.

Nu vanmiddag op de snelweg, ik moest inhalen, gaf wat meer gas en het “gas viel weer weg” kwam niet harder vooruit en tellers vielen weg. Ik auto uit en aan, hielp niet, nog een keer en nergens meer last van gehad..
Iemand enig idee wat het probleem zou kunnen zijn?
Een familielid zei “slippende koppeling”. Ik heb geen idee wat het is. Maar ik zit met m’n hart in mijn keel, zeker omdat ik mijn 2 jonge kids ook wel in de auto heb uiteraard en niet wil dat er iets gebeurd met hun.

Alvast bedankt voor de hulp.

Mvg Meijer

LMeijer

Geplaatst door LMeijer , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

oldford PRO, 7 maanden geleden

Ik zou de lekkage van de olie laten verhelpen, waardoor het bougiegat vol met olie komt.
Ik denk dat dat meer helpt dan de bougies en bobine vervangen.

En nog maar een keer uitlezen, maar dan bij de dealer die ook storingen uit het verleden kan zien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.