Peugeot 307: Toerental schommelt bij warme motor.

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Peugeot 307, bij warme motor schommelt toerental tussen 800 en 1100 toeren. Motor pulst en geeft stootjes gas bij wat zorgt dat het toerental regelmatig piekt. Gasklephuis gereinigd en vervangen, geen verschil. Geen foutmeldingen , software ge-update , geen verschil. Bij dealer naar gekeken, gemerkt dat verlichting meepulst met motor, ventilator ( bij hoogste stand ) ook. Na meting blijkt voltage laag, 12 volt (?)en stroom schommelt ook.
Wat nu, dynamo vervangen? Heeft iemand nog andere suggesties? Ervaring mee?
Alvast bedankt!

Rutgervanzomeren

Geplaatst door Rutgervanzomeren (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou eerst onderzoek doen naar de relatief lage spanning en dan ook de oorzaak opzoeken van het fluktueren van de spanning. Er is een reeële kans dat dit heg motormanagment verstoord.

Rutgervanzomeren (0), 8 jaar geleden

Beste Withoek,
Zou de te lage spanning te maken kunnen hebben met de dynamo, klinkt dit logisch?

wkhoek (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja, dat is wel aannemelijk

obd expert (0) PRO, 8 jaar geleden

Een dynamo van een niet intelligent laadsysteem geeft een laadspanning van ongeveer 14 volt. 12 volt betekent dat deze niet bijlaadt. Er is dus iets aan de hand met het laadcircuit. Een dynamo die laadt kan veel motorvermogen vragen. Zelfs nog meer dan een ingeschakelde airco. Wanneer de dynamo dan wel en dan niet laadt kan dit schommelingen veroorzaken in het motortoerental. Ik zoume dus eerst focussen op het laadcircuit.

harry4203 (450) PRO, 8 jaar geleden

wij hebben al gezegd dat er een nwe dynamo op moet, maar klant gelooft t niet erg denk ik.

Rutgervanzomeren (0), 8 jaar geleden

Beste harry4203,
Mijn garage heeft inderdaad gezegd dat een nieuwe dynamo waarschijnlijk de oplossing gaat bieden. Hij is hier echter niet zeker van, vandaar mijn vraag op dit forum, wie heeft hier ervaring mee? Zelf heb ik weinig verstand van auto's en dit is voor mij dus een soort second opinion.

hans4074 (0) PRO, 8 jaar geleden

Wij hadden onlangs een 1400cc 16V 1e model 307 met eveneens onregelmatig schommelend stationair lopen maar wél met af en toe oplichtend dynamo-lampje. Laadspanning ook rond de 12Volt. Deze problemen waren opgelost met het vervangen van de dynamo.

harry4203 (450) PRO, 8 jaar geleden

met de multiriem eraf is de klacht ook weg, dus het kan bijna niet anders.

Rutgervanzomeren (0), 8 jaar geleden

Dynamo is vervangen en het probleem is gelukkig opgelost!!
Bedankt voor de adviezen!

harry4203 (450) PRO, 8 jaar geleden

fijn om te horen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.