Peugeot 206: Toerental teller

Bouwjaar: 2000

Sinds het begin dat ik mijn 206 [1.1 XR] heb gekocht heb ik last van een schommelend toerental wanneer ik voor bijv. voor een stoplicht stil sta. In het ergste geval slaat de motor af omdat deze onder de normale toeren komt. Ook heb ik problemen als ik de koppeling indruk om te gaan schakelen "vliegt" het aantal toeren naar de 3000/3500. Wanneer ik dan stop en de motor dan afzet en opnieuw weer aanzet dan zijn de toeren weer normaal. Dit gebeurd wel vaak.

De auto is al terug geweest. De dealer heeft een of andere stappenmotor gereinigd maar het probleem blijft.

Wie kan mij een oplossing geven?

In ieder geval bedankt!

bas930

Geplaatst door bas930 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Herprogrammeren van de motorcomputer wil nog wel eens de oplossing geven of anders een andere bobine, als er een Sagem op zit vervangen door een Electrofill.De 1.1 is trouwens wel klein voor de 206.

bas930 (0), 19 jaar geleden

1.1 is klein maar fijn, hij rijdt verder prima en is zeer zuinig.
En ik ben toch niet zo'n snelle rijder en optrekker dus voor mij is ie prima. Had ik nog even een vraag hierover: kan ik dit bericht zo doorgeven aan de dealer [Nefkens Arnhem] want er zit garantie op.

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan snij ik een beetje in m'n eigen bloedgroep.Je kunt natuurlijk eerst even zelf kijken of er al een elektrofil op zit, merk staat er immers op.Anders zul je toch voorzichtig te werk moeten gaan en alleen je eigen ervaringen vertellen maar wel zodanig dat bij hunzelf het kwartje valt. Ik weet uit ervaring dat iedere monteur van huis uit een hekel heeft aan wijsneuzige eigenwijze klanten die het beter weten,en dat je er als je er zo mee aankomt ervan uit kunt gaan dat ze de hakken in het zand zullen zetten.Maar desalniettemin veel succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum