Peugeot 307: tokkend geluid uit het motorcompartiment aan de bestuurders zijd

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ltr

Hallo mensen.

Ik heb een tokkend geluid in de motor van mijn 2.0 ltr 307cc . Het geluid zit in de buurt van de kleppendeksel aan de bestuurderszijde. Ik heb de beschermkap verwijderd en met een stethoscoop geprobeerd het geluid te achterhalen en dit lukt maar niet.De nokkenaslagers lijken normaal te klinken en als ik gas geef gaat het tokken over in geratel. Heeft iemand een idee wat het probleem kan zijn?

groetjes gerard

G.F.B. Zwiers

Geplaatst door G.F.B. Zwiers (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

het zou kunnen dat deze nog last heeft van slechte klepstotters maar daarvoor moet ik chassisnummer hebben om te achterhalen

peugeottechnieker (0) PRO, 12 jaar geleden

Controleer uw motor olie niveau. En bedoelt u de beschermkap bovenop de motor ?

G.F.B. Zwiers (0), 12 jaar geleden

Hoi mensen

Het probleem met het tokkende geluid is verholpen. Het bleek een los gelopen bougie te zijn die elke keer tegen het plastic aan rammelde bij elke slag van de zuiger. Er werd inderdaad eerst aan een vervuilde kleplifter gedacht en we hadden er spoelolie bij gedaan en tijdens de proefrit stopte de motor in duitsland er helemaal mee. Motormanagement zekering er uit bleek later toen ik de auto bij de dealer ter reparatie aan bood. De mensen hebben mij keurig en snel geholpen bij autobedrijf van Hunnik op de overmaat in Arnhem. Ik was bang voor hoge kosten maar het viel gelukkig heel erg mee. Een ieder bedankt voor het mee denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum