Peugeot 307: Motortemperatuur loopt hoog naar te hoog op tijdens rijden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 Hdi

Tijdens het rijden loopt de temperatuur van de motor op naar bijna 100 graden gisteren via de boordcomputer ook de waarschuwing gekregen "te hoog". Dit na een stuk 80 kmu trajectcontrole. Op rijwindkoeling doorgereden naar huis, temp liep terug naar ong. 95. bij een snelheid van 100 tot 110 kmu. Thuis slaat de fan aan en blijft lang doorlopen, eerste indruk een kapotte thermostaat. Wat denken de experts? (De fan doet overigens ook na een korte stadsrit zijn koelingswerk)

taling

Geplaatst door taling (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

trucker0werner (0) PRO, 12 jaar geleden

draait koelvin ook op lage snelheid
of alleen op hoge snelheid
bij 95graden lage snelheid en bij 115graden hogesnelheid zo ongeveer
normaal zou hij op 90graden moeten staan

even naar dealer
uitlezen en als er storing koelvin is dan weet je de boosdoener
tevens kan dan ook de lage en hoge snelheid geactiveerd worden

voor jezelf makkelijk kijken kan ook
motor laten lopen en airco vol aan zetten
dan zou de koelvin op lage snelheid draaien
dit omdat er geen rijwind is en de condensor gekoelt moet worden om goeie airco werking te hebben

sjaak14 (0), 12 jaar geleden

Dat is een defecte termostaat, want met een gezonde thermostaat wordt een HDI eigenlijk onder het rijden nooit warm ( warmer dan 90C). Rijwind zorgt namelijk voor genoeg koeling. (Tenzij je met een volbepakte auto in de bergen hebt gereden maar die kans acht ik klein)

taling (0), 12 jaar geleden

[quote=sjaak14]Dat is een defecte termostaat, want met een gezonde thermostaat wordt een HDI eigenlijk onder het rijden nooit warm ( warmer dan 90C). Rijwind zorgt namelijk voor koeling. (Tenzij je met een volbepakte auto in de bergen hebt gereden maar die kans acht ik klein)[/quote]
Twee weken terug wel in de franse bergen gereden en daar is de.temperatuur wel eens boven de 90 graden geweest. Van de week maar gauw een nieuwe thermostaat laten plaatsen zal niet heel duur zijn denk ik zo.

harry4203 (650) PRO, 12 jaar geleden

zou eerst de oorzaak maar eens vaststellen, thermostaatje verv zal je gouw een 200euris kosten. beetje jammer als zometeen blijkt dat dat het niet is. heb er bij een 1.6 hdi ook nog nooit een vervangen, dit is natuurlijk geen garantie dat ie niet stuk kan, maar toch.

taling (0), 12 jaar geleden

[quote=harry4203]zou eerst de oorzaak maar eens vaststellen, thermostaatje verv zal je gouw een 200euris kosten. beetje jammer als zometeen blijkt dat dat het niet is. heb er bij een 1.6 hdi ook nog nooit een vervangen, dit is natuurlijk geen garantie dat ie niet stuk kan, maar toch.[/quote]
De oorzaak van te hoge temperatuur kan van een kapotte thermostaat komen, dat zijn mechanische dingen die ook wel eens stuk kunnen net als windows soms onverklaarbaar. Dus welke oorzaken heb jij in gedachten?

sjaak14 (0), 12 jaar geleden

Kan natuurlijk ook de sensor zijn die gewoon een te hoge temp aangeeft ( foutief meet). Had niet verwacht dat een thermostaat van een 1.6hdi zo duur zou zijn. Normaal kost zo'n ding een paar tientjes en een half uurtje werk (vervangen,vullen, ontluchten)maar in jou geval zou ik toch de raad van Harry opvolgen.

taling (0), 12 jaar geleden

[quote=sjaak14]Kan natuurlijk ook de sensor zijn die gewoon een te hoge temp aangeeft ( foutief meet). Had niet verwacht dat een thermostaat van een 1.6hdi zo duur zou zijn. Normaal kost zo'n ding een paar tientjes en een half uurtje werk (vervangen,vullen, ontluchten)maar in jou geval zou ik toch de raad van Harry opvolgen.[/quote]
Thermostaat is ook niet zo duur als Harry aangeeft vervangen kost iets meer dan de helft van wat hij aangeeft plus de kosten van een leenautootje voor een dag en dat is 23 euro

harry4203 (650) PRO, 12 jaar geleden

ik begreep uit jouw opmerking hierboven dat je eigenlijk op de gok de thermostaat wilde laten vervangen. ik heb ff een schatting gemaakt van de prijs, en de thermostaat kost 60euro ex en ze geven een uurtje arbeid op. beetje koelwater erbij nog, dan kom je toch aardig in de buurt. daarom bedoel ik (zoals werner ook al schreef) overtuig je er eerst van dat de rest van het koelsysteem in orde is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum