Peugeot 106: traag optrekken in de 1

Bouwjaar: 1994

hallo,
Ik heb een peugeot 106 op het oog van 1994. Ik heb zaterdag een kort testritje gedaan (nog niet alle versnellingen doorgelopen), maar dat ding trok totaal niet op in de 1 en moest gauw doorschakelen naar de 2 anders kwam er geen beweging in. Voor de rest was het een keurig autootje net gekeurd (met steekproef), remmen goed en geluid van de motor ook goed (voor zover ik als leek kan beoordelen). Die man zei dat het mogelijk was dat de vorige eigenaar er heel voorzichtig in gereden heeft en hem niet genoeg op zijn "staart" heeft getrapt. Hij zei dat als wij er een tijdje in de stad meerijden (veel in de 1) en op de snelweg, dat dat wel beter zal worden. Van anderen hoor ik dat het misschien een versleten koppeling kan zijn, maar weer anderen zeggen dat je dan wel een soort piepend geluid hoort en hij maakt dus geen vreemde geluiden. Hoe kan ik nou precies testen wat het probleem is, zaterdag heb ik weer een testrit, kan ik ook onder de motorkap iets zien als het een versleten koppeling is?

komieke

Geplaatst door komieke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 106? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Mieke AUB neem een "echte" deskundige mee, of spreek anders een ANWB keuring af.

komieke (0), 18 jaar geleden

ik heb helaas geen kennissen die verstand hebben van auto's en anwbkeuringsstations zitten niet in het noorden van het land toch?

komieke (0), 18 jaar geleden

heb je een idee wat het kan zijn dat ie zo traag optrekt in de 1?

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

als de koppeling versleten is, maakt de auto veel toeren en gaat niet vooruit, dus maakt hij geen overmatige toeren is de koppeling goed,

wat voor motor ligt er in? kan soms ook veel verschil maken.

als de auto verder goed rijdt, geen mankementen vertoont en verder soepel schakelt zou ik mij er niet druk om maken.

de 1 ste versnelling is aleen voor het wegrijden, je schakelt immers in de regel zodra je rolt al over naar de 2 e versnelling.

vraag anders bij twijfel 3 maand garantie op motor en bak, laat dit wel op de aankoopnota zetten anders heb je later geen verhaal

succes

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.