Peugeot 406: uitbouwen recicurlatieklep motor

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16v

Hallo weet iemand hoe je het recirculatieklep motor moet uitbouwen.
Het is het motortje wat rechts achter het dashboardkastje zit.

alvast bedankt.

robin1970

Geplaatst door robin1970 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 14 jaar geleden

Klep van dashboardkast moet eraf = 2 schuifpennen eruit in de scharnieren. In het dashboardkastje zit een zwart verticaal plastic plaatje met 1 schroefje = verwijderen.
Zijpaneeltje (als je portier opent zie je hem) eruit en luchtrooster + slang losnemen.
Rechts onder/achter het dashboard kastje zit nog een zwarte bak met wat stekkers en een relais/moduul. De zwarte bak moet eruit, zit vast met ik dacht 3 boutjes? en dan kun je em naar onder eruit kantelen.
Nu kun je een beetje op gevoel en beetje spieken langs/via het verwijderde zijpaneeltje en op je kop onder dashboard net de recirculatieklep en stukje kabel met stekker (achteraan) zien zitten en demonteren.
Let bij het monteren van het nwe motortje wél op de juiste stand en test em eerst voor het dichtbouwen. Het juist plaatsen van het nwe motortje is een rotklus ivm. de uitkeping in het tandwieltje en het correct in de uitsparing vallen van het nwe tandwieltje op het motortje Er is een montage stand voor, maar ben dit vergeten, dus kijk goed hoe je de oude eraf haalt, qua stand, of sluit anders eerst het nwe motortje los aan en bedien de recirculatie elektrisch en zet de klep handmatig in de stand waar je het nwe motortje op hebt gezet.

robin1970 (0) PRO, 14 jaar geleden

dank je wel Hans,

ga binnenkort aan de slag.

Richard9710 (0), 14 jaar geleden

Succes ermee, ik ben inmiddels twee 406'en verder, maar ik heb destijds mijn [b]hele[/b] dashboardkastje gedemonteerd. Was een behoorlijk %^@&%# werk. Als het hele dashboardkastje is verwijderd valt het monteren wel mee, kan gewoon vanuit de voorstoel.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.