Peugeot 106: uitlaat?

Bouwjaar: 1994

Hallo allemaal,
Ik heb dit weekend een tweedehands peugeot aangeschaft. Ik ben natuurlijk nog niet gewend aan alle geluidjes, maar heb het idee dat er iets mis is met de uitlaat. Als ik boven de 100 km per uur rijd dan hoor ik een ronkend geluid, dit zelfde geluid hoor ik als ik hard op trek in bijvoorbeeld de twee en niet tijdig doorschakel naar de drie dan ronkt hij ook. In het bescherm/hitteschild van de uitlaat zitten een aantal gaten. De verkoper zei dat dit op zich geen probleem was, omdat het niet gaten in de uitlaat waren maar in het schild. Moet ik dit nu wel laten vervangen of kan dit geen kwaad? Ook stationair maakt hij wel wat meer geluid dan onze vorige peugeot 106. Hoe kan ik testen wat er nu precies met de uitlaat aan de hand is of is er misschien een andere verklaring voor het ronkende geluid, het komt van de achterkant van de auto, dat is duidelijk te horen. Wat kost het om een schild van de uitlaat te vervangen?

Geplaatst door

komieke (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Je moet kijken of het een origeele uitlaat is want een imitatie wil wel eens meer herrie maken

ivo4682 0

18 jaar

Is de uitlaat niet lek? Kun je testen door de opening aan het eind af te dichten terwijl de motor stationair loopt. Slaat de motor af dan is het goed, blijft de motor lopen dan hoor je een sissend of ploffend geluid daar waar de uitlaat lek is (sissen/ploffen hangt af van de grootte van het gat).

oldford 0
badge

18 jaar

misschien een domme vraag, maar mocht de uitlaat lek zijn, kun je er dan wel mee blijven rijden of moet je hem dan zo snel mogelijk vervangen en wat kost dat ongeveer? Ik ben een leek op het gebied van auto's.

komieke 0

18 jaar

Mieke,

Rijden met een lekke uitaat kan 90 euro voor een boete kosten.
En er kan uitlaatgas in het interieur komen,zeer ongezond.
De kosten? dat ligt eraan wat er allemaal van de uitlaat venieuwd moet worden.

Hans

Hans4037 0
badge

18 jaar

niet aleen de bon of het gas in het interieur, maar wat gebeurt er als je een stuk uitlaat verliest en er rijdt een mede weggebruiker over heen????????

als hij nog niet door is, en de uitlaat ziet er verder nog redelijk uit is dichtlassen ook nog een optie mocht het financieel te duur worden om een nieuwe te kopen, let wel dit lassen is ook een tijdelijk oplossing meestal.

maar is het niet een hitteschild op de uitlaat ligt te resoneren? zoja schild gewoon verwijderen en doorrijden.
gebeurt weinig tot niks als het schild verwijdert is.

arie549 0
badge

18 jaar

ik denk zelf dat het idd het hitteschild is wat resoneert, ook omdat de verkoper dat zei. Bij een lekke uitlaat verwacht je naar mijn mening ook dat het geluid te allen tijde aanwezig is, maar het is slechts bij het wegrijden in de 1e versnelling en bij 100km per uur of meer aanwezig. Kan ik het schild er ook gewoon omlaten of moet ik het perse weglaten omdat ie anders de uitlaat beschadigd?

komieke 0

18 jaar

Kan erop blijven zitten, maar dat geluid gaat niet minder worden. Soms kan je het nog ff vastlassen waardoor het weg is maar de meeste hitteschilden van een uitlaat kan je straffeloos verwijderen. en dan is het zo lekker stil weer.... :-)

Alex218 0
badge

18 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 106 of stel zelf een nieuwe vraag.