Peugeot 206CC: uitlaat piept

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Sinds het monteren van een nieuwe uitlaat bij de garage piept het met opschakelen.

Ik heb al nieuwe pakkingen en beugels gemonteerd maar na een week begon het weer te piepen.
Motorsteunen heb ik ook gecontroleerd maar deze waren ook goed.

Heeft iemand dat al een eerder meegemaakt?

Groetjes,

Bram

bramzeegers

Geplaatst door bramzeegers (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Waarschijnlijk veroorzaakt de conische pakking tussen de katalysator en de middenpijp het geluid. Komt vaker voor en dan met name bij de imitatiepakking. Even een origine halen bij de dealer inclusief set nieuwe veren. Verder de contactvlakken goed schoonmaken en dan hopen dat het probleem is opgelost.

bramzeegers (0), 9 jaar geleden

Bedankt ik zal het proberen!

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Meestal is het een combi van gebruik van imitatie uitlaat die niet lekker aansluit op het eerste stuk (het katalysator gedeelte). Het gaat dat om het eerste korte stukje uitlaatpijp na het katalysator gedeelte. Het imitatie bevestigingssetje met gevlochten ring en boutjes, moeren en veertjes komt redelijk overeen met origineel, maar vaak is de vorm van de flens van het imitatiepijpje het probleem. Misschien kun je aangeven wat er vervangen is van de uitlaat?

bramzeegers (0), 9 jaar geleden

Mijn gehele uitlaat is vervangen van het spruitstuk tot eind, na een week rijden kreeg ik piep problemen en heb ik hem zelf bij mij op de brug gedaan en kwam ik erachter dat er oude pakkingen tussen zaten. Ook de beugels waren her gebruikt. Ik ben terug gegaan naar de garage met de onderdelen na uren overleg en ruzie staan maken heb ik nieuwe onderdelen gekregen en heb ik alles geinstalleerd zoals ik het normaal ook zou doen. Het zou inderdaad te maken kunnen hebben met imitatie onderdelen omdat het geen peugeot garage is dit ga ik maandag uitzoeken als ik terug van offshore ben!

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Oké. Kijk dan ook eens naar de bouten. Als de uitlaat vanaf het korte pijpje iets draait door scharnieren en bewegen, dan "schuren" de bouten van de flexibele verbinding langs de gaten in de flens van het korte pijpje en dat piept ook.

Brum1467 (0), 9 jaar geleden

Mijn ervaring is dat het probleem in de regel in de gebruikte pakking zit. Die van Bosal bijvoorbeeld, knerpt er op los.

hans4074 (0) PRO, 9 jaar geleden

Dat kan natuurlijk. Zoveel ervaring heb ik (gelukkig) niet met imitatie. We zijn het er wel over eens dat het scharnierpunt hoogstwaarschijnlijk de oorzaak is. ;-)

autobedrijf van breugel (0) PRO, 9 jaar geleden

Yep. Originele pakking halen en het is opgelost.
Heb er ook ervaring mee.

bramzeegers (0), 9 jaar geleden

Mannen bedankt! Alles vervangen qua pakkingen/bouten en moeren/beugels en hij piept niet meer!

Hans4040 (190) PRO, 9 jaar geleden

Mooi dat het weer klaar is, Brammetje !

gr,
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.