Peugeot 205: uitvallen

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine

Mijn auto hapert steeds vaker en vanochtend is hij op weg naar mijn werk drie keer stil gevallen. Het is net of mijn gaspedaal niet meer werkt en alle lichtjes gaan branden. Als ik het contact even uitdraai start hij daarna weer wel, maar rijd hij maar 100 meter en is het hetzelfde verhaal...

Iemand enig idee wat het kan zijn?

haitske

Geplaatst door haitske (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

misschien bougie's vies of versleten of kabels af kan van alles zijn.doet ie dit bij koude / warme motor of als je gas geeft of afremt en hoe start ie.

haitske (0), 16 jaar geleden

Hij valt uit als ik al even onderweg ben en dus de motor warm is. Gebeurt als ik gas wil geven, maar moest vanochtend licht remmen voor een drempel en toen ging het haperen en viel tie stil

hennep (0), 16 jaar geleden

denk een vies gasklephuis , stappenmotor , of vliegwiel sensor . is er nog een prof aanwezig die uitsluitsel kan geven ?

John5711 (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan inderdaad de bdp sensor zijn (vliegwiel), maar ook de ontstekingsmodule. Als het probleem van stilvallen echt alleen bij warme motor is, denk ik aan de ontstekingsmodule en aan de bobine.Het kan dan een thermische breuk zijn.

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

205 van 1991 heeft geen bdp sensor als het tenminste een 1.0 een 1.1 of een 1.4is . De 1.6 en de 1.9 hebben er wel 1.
Zo te horen is je ontstekingsmoduul stuk. Bobine kan ook maar dan slaatie meestalniet niet good aan. Vervang het moduul maar en je probleem is opgelost.

Succes,

Pt nieker

wkhoek (0) PRO, 16 jaar geleden

kan volgens mij ook nog zitten in de relaitjes ter hoogte van het remvloeistof reservoir. 1 voor de benzine pomp en 1 voor de ebe (computer) geloof ik. Deze willen ook wel eens slecht kontakt maken (zowel tussen de contacten in het relais als in de stekkervoet van het relais)

peugeottechnieker (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan ook maar dan slaatie denk ik niet aan doordat er teveel overgangsweerstand op de stekker zit. Tijdens starten is de voedingspanning lager en gaat het fout.

justme-sandra (0), 16 jaar geleden

Ik heb zo'n probleem gehad met mijn Peugeot 106 1.4 1996.

We hebben het gaskleppenhuis schoongemaakt, stappenmotor vervangen, vliegwielsensor vervangen (hierdoor ging het stotteren weg), daarna hebben we nog de absolute luchtvolume sensor vervangen en hierdoor is het afslaan van de auto ook verholpen.

Inmiddels rijdt de auto weer goed.

Misschien heb je er wat aan.

oldtimer (0) PRO, 16 jaar geleden

kontaktslot ???

haitske (0), 16 jaar geleden

Ik ben met mijn auto naar de garage gegaan en het waren idd de relaits, volgens de garagemonteur. Aangezien ik er geen verstand van heb, vertrouw ik daar maar op. Mijn auto rijd weer en is tot op heden nog niet stilgevallen.. Heb wel het idee dat de koppeling wat verfijnder is, maar geen idee of dit met de vervanging van de relais te maken heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.