Peugeot : Uitvallen motor GTI

Ik rijd sinds anderhalve maand een Peugeot 306 GTI uit 2000. Deze fijne auto heeft echter een probleem. Het is namelijk zo dat hij wel eens uit wil vallen. Dit gebeurt voornamelijk als ik met een gemiddelde snelheid opeens afrem en dan mijn koppeling in trap. Dan valt de motor onder zijn toeren en valt dus uit. Dit gebeurt zowel met een koude motor als met een warme motor, maar het probleem doet zich niet dagelijks voor.
Ook wil hij wel eens uitvallen als je gewoon stil staat, gewoon lopende motor niets anders. Het gebeurt ook wel eens dat ik er een week geen last van heb. Ik heb zelf al bougies en accu gewisseld en ik heb bij de dealer waar ik hem heb gekocht ook de stappenmotor laten vervangen. Dit gaf allemaal geen resultaat.
Onlangs heeft de dealer ook allerlei metingen verricht, maar hier is niets uit gekomen. Ook bij gas terug nemen, voel je hem even stoten/inhouden, is een fractie van een seconden, en dit doet hij ook bij gas terug nemen bij een toerental tussen de 1000 en 2000 toeren. Voor de rest rijd de auto prima.

Omdat ik zelf geen technisch man ben, heb ik alles op papier gezet, en hoop ik hiermee een antwoord te vinden voor de probleem.

roald1975

Geplaatst door roald1975 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 18 jaar geleden

Weet je ook wat voor storingen er in zaten?

roald1975 (0), 18 jaar geleden

Er worden geen storingen aangegeven, maar ben via andere forums er achter gekomen dar het ook aan de inlaatdruksensor kan liggen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Overig of stel zelf een nieuwe vraag.