Peugeot 206: Vastgelopen motor

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 GTI

Hallo,

Vorige week vrijdag reed ik naar mijn werk (op 10min rijden van mijn huis) toen plots het olielampje ging branden.
Een aantal meter verderop ging het lampje weer uit dus ik besloot door te rijden en er 1km verderop op mijn werk naar te kijken.
Een paar meter verderop ging het lampje wederom branden en nadat ik afremde sloeg de motor af.
Ik parkeerde de auto langs de weg en nam een kijkje onder de motorkap.
Mijn gehele motorblok zat onder de olie en de 'stok' waarmee je het oliepeil meet stak iets omhoog, waarschijnlijk was de olie hierdoor naar buiten gespoten.
Vervolgens was het onmogelijk de motor nogmaals te starten dus werd deze naar de dichtstbijzijnde garage (toevallig een Peugeot garage) gesleept.

Wat er precies kapot is krijg ik morgen te horen, echter had ik vandaag een collega aan de lijn van de monteur die zich met mijn auto bezighoudt, en hij wist te vertellen dat de gehele motor, en daarbij ook maar gelijk de koppeling vervangen dienen te worden. Ze hebben een 2.0 GTI motor met 90.000km in de benen op het oog. Totaalbedrag: €2600,-

De auto is van 2000, ik heb hem pas een jaar en had nu 167.000km gelopen. In december heb ik deze nog APK laten keuren en daarbij zijn er voor en achter nieuwe remmen opgelegd en 2 nieuwe voorbanden. Daarnaast was de accu in januari kapot, deze is vervangen door een nieuwe.

Aangezien ik de auto pas een jaartje heb, en er net een nieuwe accu en nieuwe remmen en voorbanden op heb laten leggen, wil ik hem graag laten repareren tegen een redelijke prijs. Echter is het voor mij absoluut geen optie om hier €2600 voor te betalen, dat is de auto simpelweg niet meer waard. Ik vraag me ook af of een dergelijke reparatie niet voor minder gedaan kan worden. Is dit bedrag marktconform?

Graag hoor ik wat jullie mij aanraden. Adressen of mogelijkheden om zo goedkoop mogelijk te laten repareren, of in het geval repareren het echt niet waard is, wat kan ik dan het beste doen om nog zoveel mogelijk geld voor o.a. de hagelnieuwe remmen, banden, accu etc terug te krijgen.

Alvast bedankt!

pvdv

Geplaatst door pvdv (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Via onderdelenlijn een motor regelen en zelf monteren is de goedkoopste optie.
Maar je moet wel gereedschap en sleutel ervaring hebben.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Motoren zat te koop;
een kleine greep uit het aanbod, en dan alleen al via MP

http://link.marktplaats.nl/529334704
http://link.marktplaats.nl/529283521
http://link.marktplaats.nl/526543327
http://link.marktplaats.nl/525381829
http://link.marktplaats.nl/522859228

Het aanbieden van werk en vragen naar goedkope adressen is geen zaak voor problemcar.nl
Daarom is dit topic gesloten.
Problemcar.nl is opgezet om samen technische problemen op te lossen, dus zelf sleutelen met raad en advies van de forumleden.
Bovenstaande links zijn gegeven om U een eindje op weg te helpen, echter geen garantie op bevredigend resultaat.

Moderator problemcar.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.