Peugeot 406: VDo navigatie inbouwen

Bouwjaar: 1999

Hallo,

kan een VDo MS4200 overnemen. Nou lees ik allerlei berichten hier dat het snelheidssignaal niet op de ISO-stekker zit in een 406. Is dit signaal strikt noodzakelijk voor een VDO Ms 4200 en zo ja waar haal ik hem dan vandaan?

Mart76

Geplaatst door Mart76 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 406? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

achter het instrumentenpaneel.

RAH (0), 19 jaar geleden

Dat snelheidssignaal heb je echt nodig. Het navigatiesysteem werkt met behulp van mapmatching, een ingebouwd kompas (gyro) en het snelheidssignaal. Er is een digitale kaart (cd) en middels de plaatsbepaling via de sateliet weet het systeem waar hij is. Als je nu gaat rijden weet het systeem middels het snelheidssignaal welke afstand wordt afgelegd en middels het kompas welke richting je op gaat. Als het systeem net is ingebouwd zal je eerst een zogenaamde calibratie rit moeten maken. Dan stelt het systeem zich helemaal in op de signalen uit jouw auto. Als het systeem zich goed heeft afgesteld kan je ongeveer 20 km rijden zonder sateliet ontvangst en toch goede begeleiding krijgen. Zonder snelheidssignaal zal dat niet meer dan 2 km zijn. Ook van belang is het om het achteruit signaal aan te sluiten. Soms denkt men wel eens: ach, die paar meter die ik achteruit rij kan geen probleem zijn. Echter, als het signaal niet is aangesloten denkt het systeem dat die paar meter die je achteruit rijd naar voren hebt gereden. 5 meter naar achter ziet het systeem als 5 meter vooruit, gevolg een verschil van 10 meter.

Het snelheidssignaal zit (zoals Oldtimer als aangaf) achter het klokkenpaneel. Achterop zitten 2 stekkers met een berg draden. Dit heb ik uit een pdf documentje gehaald:

There are 2 connectors behind the speedometer. The yellow oe has 26 pin. The grey cable of this connector carries the signal. This cable is marked with the
no. 465.

en

On the control panel, yellow 26 pin connector Pin 21.

Mart76 (0), 19 jaar geleden

da's een duidelijk antwoord! Dankjewel.
hoe kom ik achter die klokken?
Kan ik het draad voor de radio er gewoon bij in prikken of moet ik die halve stekker slopen? Lijkt mij een beetje link eigenlijk.


ik wil de GPS antenne graag voor op het dashboard monteren, hoe krijg ik de kabel nou tussen het raam en het dashboard door zodat ik achter de radio uitkom? Het lijkt alsof er een aparte goot is met daarin de roosters en de tweaters van de radio ingebouwd. Kan ik deze los halen?

RAH (0), 19 jaar geleden

De bovenste 3 schroeven boven het instrumentenpaneel losmaken en van onder af de gehele rand losmaken door er een plamuurmes onder te duwen en (voorzichtig) los te wrikken. De draad van je navigatie kun je er gewoon aanhangen. Draad naar de stekker doorknippen, kroonsteentje en alles weer aansluiten.

De draad van de GPS antenne kun je tussen het raam en het dashboard duwen. Daar zie je dan niets meer van. Wel even de plastic raamstijl tussen de deur en de voorruit weghalen, dan kan je geheel onzichtbaar vanaf de voorruit naar beneden om onder het dashboard te komen. Zit er onder je GPS antenne een metalen plaatje? Zo nee, is het verstandig om er een klein metalen plaatje onder te monteren. Kan gewoon met lijm of dubbelzijdig plakband. Daardoor worden de signalen van de sateliet weerkaatst en heb je een betere ontvangst. Dit is niet nodig als je de GPS antenne op een metalen ondergrond zet. Als je draad van de antenne lang genoeg is zou ik adviseren om de antenne onder de hoedenplank te monteren. Mijn navigatiecomputer ligt in de kofferbak en de GPS antenne ligt geheel onzichtbaar onder de hoedenplank. Het materiaal van de hoedenplank blokkeerd het signaal van de sateliet niet.

Overigens werkt de zoekfunctie van deze site ook erg goed. Dit is een antwoord wat door Oldtimer Jansen is gegeven op een eerdere vraag over het snelheidsignaal:
Sorry Dirk, geen snelheidssignaal in de isostekker. Zul je moeten zoeken achter het instrumentenpaneel. Gele stekker, positie 21 draadnummer 465.

Meer info over je navigatie kun je eventueel hier vinden:

http://www.navigatiehelpsite.nl/
http://www.nmis.nl/

succes!

Mart76 (0), 19 jaar geleden

RH:
Bedankt! GPs in okfferbak is geen optie voor een break en de nav. comp zit bij deze vdo in de radio dus die zetten we lekker dicht bij mekaar. Volgens mij zijn de vdo nav. antennes op een vierkant metalen voetje gemonteerd dus dat komt goed.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 406 of stel zelf een nieuwe vraag.