Peugeot 307: Veel gas nodig om weg te rijden en na het afremmen geen vermogen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Hallo allemaal,

Sinds enige tijd heb ik een Peugeot 307 SW uit 2002 en 61000 km op de teller. Helaas heeft deze auto het probleem dat er wel veel gas gegeven moet worden om weg te rijden in zijn 1. Doe ik dat niet dan schokt en stoot deze. Tevens heb ik het probleem dat de motor inhoudt als ik een bocht neem. Kom ik bijv in zijn 2 aanrijden en ik neem de bocht dan duurt het ongeveer 1 a 2 seconden en dan trekt de auto weer op. Of ik zou met de koppeling moeten gaan werken maar dat lijkt me niet de bedoeling. Met mijn vorige auto (ford focus 1.6) kon ik een bocht rustig in zijn 3 nemen.
Trouwens bij stilstaand gas geven en weer los pakt de motor ook niet gelijk op en klinkt er een roffel in de uitlaat (ouderwetse backfire?).

Iemand enig idee? Verder een uitstekende en comfortabele auto!

Alvast bedankt!

Gr,
Johan

JvDiepen

Geplaatst door JvDiepen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Johan, heb je de wagen al eens uit laten lezen. Een minder belangrijke storing kan vervelend rijgedrag opleveren, zonder dat het storingslampje van de motor hier op gaat branden.
Wellicht levert een update van de motor-computer al een hele verbetering op.
Het geroffel in de uitlaat bij stilstaand gasgeven zouden de schotjes in het uitlaat-spruitstuk kunnen zijn. Meestal óók te horen onder het rijden .....alsof de motor pingelt.

JvDiepen (0), 13 jaar geleden

Beste Hans,

De auto is uitgelezen en a.s. maandag wordt de auto opnieuw ingeleerd. Dit zou de oplossing moeten zijn. Ben benieuwd.

Gr,
Johan

JvDiepen (0), 13 jaar geleden

Probleem is opgelost. Adaptieve functies opnieuw ingeleerd en hij rijdt weer perfect!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.