Peugeot 307: Aircopomp

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Ik heb een probleem met de airco. De airco werkt niet meer, en als de motor draait hoor je een fluitend geluid. Eerst dacht men dat het geluid een defecte dynamo was, maar uiteindelijk blijkt het de aircopomp te zijn. Het is een vrij prijzige reparatie (en ook de winter staat voor de deur, dus ga de airco toch niet gebruiken) en mijn vraag is, kan ik tijdelijk een V-snaar monteren die de aircopomp niet mee neemt? En zo ja, geeft dat geen problemen?

Arko.

Geplaatst door

boenies (0)

al 13 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Is het gefluit ook als de airco uit staat, want zover ik weet hebben aircopompen een magneetkoppeling, dus zou het geen probleem moeten zijn als de poelie van de pomp meedraait.

VFR16V 0

13 jaar

Ik gebruik de airco niet meer, dus staat altijd uit. Ja, dan hoor je ook het gefluit. Ben bang dat de boel stuk loopt. Is er misschien een lager stuk? Ga binnenkort naar nederland (1000 km) en heb geen zin om met panne lang de weg te staan. Daarom vraag ik mij af of ik met een korte riem de aircopomp kan ontzien.

boenies 0

13 jaar

Of het fluitend geluid door compressor komt, laten we even in het midden. De oplossing van een kortere riem gaat een moeilijke worden, want.............................hoe kom je aan de exacte lengtemaat? Probleem gaat denk ik worden dat de riem vanaf de dynamo dan rechtstreeks naar krukas-poelie loopt en in deze ligging dan ook vlak langs de zelfspanner (met riem!!) loopt. Als de riem dan niet de exact juiste lengte heeft, heb je kans dat boven,-en onderzijde van de riem elkaar gaan raken. Een te korte/kortere riem zal ook niet werken omdat je dan kans hebt dat de zelfsteller op max spanning staat en dus niet goed werkt. Het verschil tussen té lang en/of té kort kan bij wijze van spreken draaien om 10mm. lengteverschil in riem. Om even te testen zou ik het wel aandurven, maar 1000km v.v. lijkt me een behoorlijk risico.

hans4074 0
badge

13 jaar

als het geluid wel degelijk van de compressor komt, en ook bij niet ingeschakelde airco , dn denk ik dat de koppeling vd compressor de oorzaak is; en deze is apart te vervangen en niet zo duur

PEUGEOT TR 0
badge

13 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.