Peugeot 306: veertje actuator AG verdamper

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Net de bougies vervangen zonder problemen (n.a.v vorig topic) en ook gelijk de AG LPG verdamper even onder handen genomen. Onderop de verdamper het schroefje losgedraaid en de sludge weg laten lopen (was trouwens olie-achtig, ik dacht dat dit wittig zou zijn. Is dit wel goed?).
Ook de actuator (stappenmotor) even losgehaald van de verdamper en deze schoongemaakt. En toen ging het fout. Ik zou zweren dat ik het veertje van de stappenmotor terug heb geplaatst en zo weer in de verdamper heb vastgezet. Echter, de motor loopt niet meer stationair op LPG. Stappenmotor er uit gehaald en geen veertje te bekennen.... Op de grond en in de omgeving van de auto heb ik deze ook niet teruggevonden. Ik zou dus bijna zeggen dat het veertje in de verdamper is gevallen. De verdamper zou je van buiten af open moeten kunnen maken door imbusschroefjes los te draaien. Echter zijn deze verroest en zitten zo vast, dat ik met mijn imbussleutel er doorheen draai.
Ik heb net gebeld met een LPG garage. Deze vertelde me dat het bijna onmogelijk is dat het veertje in de verdamper ligt. Maar waar is die dan? Ook vertelde ze me dat dit veertje niet los is te bestellen en dat het me een hele nieuwe verdamper gaat kosten (a € 250,- ex BTW).
Dit laatste gaat er bij mij nogal moeilijk in. Als in de garage een veertje wegspringt, dan zouden zij gelijk een kostenpost van € 250 hebben? Lijkt me sterk.

Wie kan mij op weg helpen? Wat kan ik het beste doen? Het liefst zou ik de verdamper openleggen, maar dat lukt me dus niet vanwege die verroeste imbusschroefjes.

Alvast bedankt!

Myszek

Geplaatst door Myszek (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Liep tie niet goed meer dan?.
Sludge eruit laten lopen is goed, maar waarom die stappenmotor eruit halen?.
Niet aankomen als tie goed loopt.

Myszek (0), 16 jaar geleden

Dank je voor je advies, maar hier heb ik nu niets meer aan.
En op gas liep die inderdaad niet lekker....

primera p11 (0), 16 jaar geleden

Als ze dat in de garage aan de hand hebben zeggen ze gewoon dat de stappenmotor kapot is.
Als er niet aan dat veertje te komen is.
Kun je het niet bij een lpg boer eens opvragen wat voor veer erin zit.
Lijkt me sterk dat ze er niet aan kunnen komen.

sel (0), 16 jaar geleden

ik heb dat veertje ook een keer kwijtgeraakt, gewoon een standaard passende veertje van een balpen gebruikt. werkt perfect !

Myszek (0), 16 jaar geleden

Ik heb toch maar de gehele verdamper vervangen. Was na 230000 km ook wel een keertje nodig eigenlijk.....

Myszek (0), 16 jaar geleden

Net de oude verdamper opengemaakt en ja hoor..... daar lag het veertje.... Tip van de dag: Als je iets zeker weet, laat anderen je dan niet aan het twijfelen brengen!!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.