Peugeot 306: Ventilator koeling/airco

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

Is het normaal bij ingeschakeld contact, dus motor loopt niet dat de ventilatoren bij de radiateur/condensor gaan raaien als je de schakelaar van de ac bedient. Zo nee wat kan hier de orzaak van wezen?

robertverbeek

Geplaatst door robertverbeek (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

A Wouters (0) PRO, 14 jaar geleden

Nee is niet normaal, kijk de relais is na die voor tegen het voorfront zitten. en anders zou je de trinary schakelaar van de airco kunnen controleren of deze bij de goeie drukken schakelt.

peugeottechnieker (0) PRO, 14 jaar geleden

Dit is WEL normaal. De regeleenheid voor de koeling te regelen bedient de ventilators met kontakt aan (of motor loopt) altijd direkt op de lage stand met ingeschakelde airco. Als de aircodruk of de koelvloeistoftemperatuur te hoog oplopen wordt de hoge stand ingeschakeld.
Er is dus niets aan de hand.

robertverbeek (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad draaien de ventilatoren op de laagste stand, de lokale peugoetdealer wist het ook niet zeker of dit zo hoort te zijn.
Dus ik laat het maar zo, beter draaien dan helemaal niet draaien.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.