Peugeot 307: Ventilator slaat vaak aan na afzetten motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel

De radiateur ventilator slaat bij mijn 307 vaak aan als ik de motor afzet. Hij loeit dan zo 5 minuten lang door. Zowel bij hele korte als lange ritten komt dit probleem voor. Is dit probleem bekend bij iemand? (hij doet dit dus niet altijd maar redelijk vaak!)

DaniR6

Geplaatst door DaniR6 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Diesels worden niet zo gauw warm meer tegenwoordig. Die zijn erg efficient.
Ofwel het koelsysteem wordt erg heet, dan wel de sensor die dit bepaalt is kapot.
Wat geeft je temperatuur meter op het dashboard aan?

DaniR6 (0), 13 jaar geleden

De temperatuur blijft stabiel zo`n 90 graden

LuckyMe (0), 13 jaar geleden

Hoeft niet per se een probleem te zijn. Heeft je auto toevalling een FAP roetfilter?

Bij mijn 307 begint de ventilator ook af en toe op hoge snelheid te loeien na het afzetten van de motor. Volgens de dealer is dit normaal en nodig voor het regenereren van het filter. Ik moet toegeven dat ik het ook nogal apart vind als ik bij de supermarkt parkeer en de ventilator van de auto gaat zo te keer. Je ziet de mensen dan wel kijken.

Ik meen trouwens dat motoren met roetfilter ook soms als HDiF worden aangeduid, maar bij mij heet ie gewoon HDi terwijl hij wel degelijk FAP heeft.

Hier vind je wat meer info over FAP (=Filtre à particules):

http://img829.imageshack.us/img829/5425/...

DaniR6 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie, maar ik kan ook niet uit het artikel opmaken dat de ventilator hiervoor aan zal slaan. Je zou er niets van moeten merken staat er zelfs. Aangezien de ventilator bij mij wel heel erg vaak aanslaat denk ik dat het een schakelaar probleem is. Ik hoop dat meer hier het probleem kennen en misschien de oplossing hebben. Mijn buurman heeft precies dezelfde auto ook met roetfilter en zijn ventilator slaat nooit aan. Een andere buurman heef heel toevallig ook dezelfde auto en heeft hier ook geen last van dus ik ga er van uit dat het iets anders is.

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Er zit in het front achter de voorbumper een zogenaamde GMV = weerstand. Als deze GMV defect is, draait de koelfan op hoge snelheid en ook langer dan normaal. Als deze weerstand defect is, valt er in de motor EBE/computer een storing uit te lezen over een defect in 1 van de snelheden = lage, of hoge snelheid defect.
Mocht het tóch door regeneratie veroorzaakt worden, dan komt dit bij uit (laten) lezen ook wel naar voren.

De koelfan van de auto van de buurman zal vast en zeker ook wel aanslaan/aanstaan bijv. bij ingeschakelde airco, maar draait dan normaal gesproken op lage snelheid en dat hoor je (bijna) niet.

DaniR6 (0), 13 jaar geleden

De auto is al een paar keer uitgelezen maar er zijn geen storingen te vinden. Ik laat er toch even naar kijken aangezien de auto toch naar de garage gaat. Bedankt voor de tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum