Peugeot 206: Verlichting valt telkens uit: achterlicht, kenteken en stadslich

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Als ik de verlichting aanzet, valt het licht al na een paar seconden uit. Vervolgens knippert het enkele keren per minuut aan voor een paar seconden. Dus per minuut brandt de verlichting in totaal maar 10 seconden en rijdt ik 50 seconden in donker.
Als de achterverlichting uitvalt gaat ook de verlichting van de 3 verwarmingsknoppen op het middenconsole uit. Heel soms blijft de verlichting na een kwartier geknippert te hebben voor de rest van de rit gewoon branden.
Wat brandt gewoon wel:
De overige dashbord verlichting, de dimlichten, de remlichten en de richtingaanwijzers.

Vraag 1 : Kent iemand dit probleem en weet je misschien een oplossing?
Vraag 2 : Welke zekering of relais hoort bij de achterlichten? Ik heb een prachtig mooi handboekje waarin de twee zekeringkasten uitvoerig beschreven worden, maar de verlichting die nu niet goed werkt zijn ze vergeten om er bij te zetten.

Mondeotje

Geplaatst door Mondeotje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Peter Schouten (0), 16 jaar geleden

Dit klinkt niet als een 'kapotte zekering probleem'. Ik denk eerder dat jet het moet zoeken in loszittende connectoren in de kabelboom. Zoek om te beginnen maar eens op kniehoogte onder 't dashboard...
suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.