Peugeot 206 2002: Verlichtings problemen

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Goedendag,

Ik heb sinds kort mijn 1e auto gekocht bij een particulier, bij de koop was alles in orde met de auto.

Echter heb ik gemerkt dat de laatste tijd wat problemen met de verlichting naar voren komen.

oa:
Dimlicht rechtsvoor doet het zelden, af en toe werkt het maar 8 van de 10 keer niet.

Knipperlicht linksachter doet het ook zelden, deze knippert bij mn koplamp heel snel achter elkaar maar achter niet. Als ik rem knippert deze heel snel, en als ik weer aan het rijden ben en ik geef richting aan dan knippert deze zoals het hoort.

Cockpit verlichting van de airco doet het ook zelden.

Conclussie: de verlichting in en om de auto doen heel raar.

Ik zou graag willen weten van jullie wat de mogelijke oorzaak van al deze problemen zijn.

Jamano

Geplaatst door Jamano , lid sinds 1 maand geleden

2 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door hans4074 PRO, 1 maand geleden

Begin eens met controleren van de stekker van dimlicht Rv. Zit er genoeg klemkracht op de contacten in de stekker? Zijn de contacten niet te warm geweest/gesmolten? De hals van het ruitensproeier reservoir kun je er met beleid aftrekken om meer ruimte te krijgen. Plaats ook een nieuw lampje. De achterlichten van de 206 willen wel eens lekken waardoor er corrosie ontstaat op de printplaat (het deel waar de lampjes in zitten). Controleer of de printplaat er goed uitziet. Bij ernstige corrosie is er maar 1 oplossing: andere printplaat plaatsen. Controleer tevens of het massacontact (geel groene draad) in de stekker niet ingebrand is. Het airco display is lastiger, maar ook hier zou ik beginnen met het vernieuwen van de steek lampjes in het paneel.

Jamano, 1 maand geleden

Update 9-03-21:

Ik heb mijn koplampen RV nagekeken en hier bleek dat inderdaad dat de connector van het dimlicht afgebroken en vochtig bleek te zijn.

Ik heb dit opgelost door een nieuwe aansluiting te maken waardoor mijn dimlicht het weer doet. toevallig komen morgen ook mijn nieuwe gloeilampen binnen en zal ik deze meteen vervangen voor de zekerheid.

echter bij mijn achterlicht LA zie ik inderdaad dat er vocht binnen opgebouwd is. Ik ben bang dat de printplaat hierdoor aangetast is en voor problemen zorgt. Ik zal dit in de loop van de week nakijken.

Bedankt voor de tip om de hals van de ruitensproeierreseverior eraf te trekken. Dit heeft goed geholpen kwa ruimte.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.