Peugeot 307: verlies koelvloeistof

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Hallo allen,

Sinds vandaag verliest mijn auto koelvloeistof via een blauwe nippel bovenop de motor. Is dit makkelijk te verhelpen door alleen de nippel te laten vervangen of moet het hele huis waar deze opzit vervangen worden. Zo ja wat gaat dit mij kosten?

mark1302

Geplaatst door mark1302 (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo te horen bedoel je het blauwe ontluchtdopje in de vorm van een ventieldopje? Als dit zo is, kun je even kijken of er op 1 van de wielen een ventieldopje zit. Anders even kijken bij de auto van de buurman...haha. Kijk eerst wel even of het ventieldopjes zijn met een klein afdichtrubbertje in het dopje. Even koelsysteem drukloos maken door dop (voorzichtig) los te draaien en weer vast te zetten en ventieldopje snel te wisselen. Echter 1 ding: als het niet aan het dopje ligt, maar bijv. een scheurtje in het pijpje waar het dopje op moet, dan bestaat de kans dat je het pijpje helemaal afbreekt en dus "klaar" bent!

mark1302 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoi hans

Bedoelde inderdaad dat dopje, het bleek bij nader inzien toch het pijpje te zijn waar een scheurtje in zat. Onderdeeltje gehaald en klaar is kees dacht ik. Valt het blauwe dopje naar beneden, dat word dus zoeken nu. Begint het ook nog te sneeuwen.

Maar in ieder geval bedankt voor je antwoord, mocht ik m niet kunnen vinden gaan we het ventieldopje van de buurman proberen haha.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.