Peugeot Partner: Versnelling hapert in de 4e

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Deze auto schakelt verder prima, ook geen bijgeluiden, maar regelmatig wil hij niet goed in de 4e versnelling. Als je de pook iets doordrukt pakt hij hem dan wel. Soms is het ook gewoon in orde.

Iemand bekent met dit fenomeen?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (160) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Partner? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

pievo86 (0) PRO, 9 jaar geleden

Ja dit komt sporadisch voor je dient wel de versnbak olie af te tappen en te controleren op grijze gruis deeltjes zitten deze erin dan is waarscijnlijk je synchromesch van de 4e versnelling stuk dan dien je alleen wel de versn bak uit elkaar te halen en alle synchromesch ringen tecontroleren de kantjes van de ringen van de synchromesch diene er allemaal het zelfde uit te zien dus geen verschillende puntjes og beschadigde hoeken / heb je een magneet bij de hand haal hem eens door de versn balolie om te zien of er nog grotere stukjes in de olie zitten /jan

firedriver (60), 9 jaar geleden

Nu al problemen, nochtans een jonge wagen, kabel dat naar de versnellingsbak gaat voor de 3de en de 4de versn. eens losmaken, en met de hand eens kijken of je dan de 4 de kan inschakelen, en desnoods eens testen door wat kruipolie op te spuiten.
Gr.

GOVA (0) PRO, 9 jaar geleden

Synchro 3/4 stuk. Is makkelijk te vervangen. Stangen kan niet 1/2 is dezelfde beweging als 3/4.
Is makkelijk doenbaar

Siem Bijman (160) PRO, 9 jaar geleden

Klant heeft hem eerst weer meegenomen en gaat nadenken of hij dit gaat laten maken of weer gaat inruilen.

Bedankt jongens.

PS firedriver,, is inderdaad de synchromesh en niet de schakelkabel want die maakt inderdaad zoals GOVA zegt dezelfde beweging.

firedriver (60), 9 jaar geleden

ok Siem Bijman
Gr.Jantje

Siem Bijman (160) PRO, 9 jaar geleden

klant laat hem niet maken en rijdt er mee door. We hebben de olie op zijn verzoek nog wel ververst (zonder resultaat).

GOVA (0) PRO, 9 jaar geleden

Is eigenlijk dom, nu moet hij enkel de synchro 3/4 vervangen. Rijdt hij echter verder, dan zal het tandwiel van de 4de versnelling er mee doorgaan.

firedriver (60), 9 jaar geleden

Lang zal hij daarmee toch niet rijden en op zich val deze werk toch mee al kruipt er wat tijd in, en een tweedehandse van die bouwjaar zijn nog schaars denk ik.
Gr.
Jantje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Partner of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum