Peugeot J5: versnellingsbak

Bouwjaar: 1990

Mijn vijf-versnellingsbak werkt perfect,maar sinds kort heb ik volgend probleem...Als ik ongeveer 20 km gereden heb en ik wil ontkoppelen dan gaat dit heel stroef !!ik moet zeker twee maal zo hard indrukken dan normaal..Het schakelen naar een andere versnelling is geen enkel probleem .Als ik ontkoppel en ik druk nogmaals mijn koppelingspedaal in dan is alles weer normaal..raar maar waar...!!! en dit gebeurd alleen als de motor op bedrijfsthemperatuur is. Als de motor koud is kan ik normaal het koppelingspedaal indrukken. Heeft er iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn .Hopelijk ben ik wat duidelijk geweest , want het is niet gemakkelijk om dit ongemak uit te leggen !!! Bedankt en met vriendelijke groeten.
Vandenberk Jos

jos4711

Geplaatst door jos4711 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot J5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik denk dat dit in de kunststof bussen van de koppelingsvorkas ligt.Goed smeren.

jos4711 (0), 18 jaar geleden

Oldtimer Jansen,

Bedankt voor het berichtje en dat ga ik zeker doen , eens goed smeren en het zou inderdaad kunnen helpen.
M.V.G.
Vandenberk Jos

heemskerk4251 (0), 18 jaar geleden

Meestal is smeren een kortstondig genoegen. Na een paar duizend kilometer is het weer bal. Kunststof bussen vervangen is vaak de enige (maar wel moeilijkste) oplossing.

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Weet ik Cees, maar ik wou hem niet gelijk ziek maken.

jos4711 (0), 18 jaar geleden

Oldtimer,
Bedankt dat je mij niet onmiddelijk ziek wou maken, maar heb toch liever dat je de waarheid spreekt hoor , dan weet ik tenminste toch waar we voor staan !!! dus in het vervolg geen medelijden meer en recht voor de raap...
Toch bedankt aan beiden voor de uitleg.
M.V.G.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot J5 of stel zelf een nieuwe vraag.