Peugeot 205: versnellingsbak

Bouwjaar: 1991

hoi
ik heb een peugeot 205 xs 1.4 u9
ik heb een andere versnellings bak eronder gedaan van een 106 1.4 omdat de aude telkens uit de versnelling viel maar het bleef bij de 106 hetzelfde en nu als de auto warm is slip i door de koppeling heen als ik bv hard wil wegtrekken heb al nieuwe platen erin gedaan maar help niks wat moed ik nu toch een andere bak halen maar dan van een 205 en mat betekend u9 ?? somige zeggen dat er een gti bak eronder moed ??
bvd erwin

dimma

Geplaatst door dimma (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 205? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

wkhoek (0) PRO, 18 jaar geleden

als die uit de versnelling schiet zit er waarschijnlijk alleen maar een schakelstang vast. Als je het gevoel hebt dat die door de koppeling gaat dan kan misschien betekenen dat het kroonwiel los gaat zitten op het differentieel of dat de plaat misschien nat word van een lekkende prise as keering maar de plaat zou dan vet moeten zijn. u9 betekent dat de 205 is uitgerust met een emissie besttrijdingssysteem dat bestaat uit een lambasonde en een katalysator. een gti bak past never nooit niet achter een 1.4.

dimma (0), 18 jaar geleden

OK maar volgens mijn zitten me schakelstangen niet vast wand in ze 2 en 4 en achteruit doet i het wel blijf i wel zitten maar het lijk wel of i er niet in wil klikken wand was van de week een ander 205 en bij die hoorde je hem erin vallen ??dus een gti bak kan ik wel vergeten en de plaat word volgens mijn niet nat wand toen we hem eruit haalde was i niet vies of nat ??

John5711 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zijn je motorsteunen allemaal goed want als de motor te veel kan kantelen bij het optrekken of afremmen dan kan de motor ten opzichte van de schakelstangen meer dan normaal bewegen en daardoor de bak uit zijn versnelling trekken dus controleer de motorsteunen maar eens op te veel speling
..,.,,..,.,,.. ...,.!... ..,,... (die was ik vergeten, Sorry ik kon het niet laten!)

dimma (0), 18 jaar geleden

ja motersteunen zijn goed net nieuwe

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik wil niet eigenwijs zijn maar,Hou je maar vast aan WKHoek want die heeft gelijk,Durf er eigenlijk mijn hand er wel voor in het vuur te steken dat er een schakelstangscharnier vast zit.

dimma (0), 18 jaar geleden

ok ik geloof jullie wel maar als i vast zit kanje toch ok niet schakelen ??

oldtimer (0) PRO, 18 jaar geleden

Jawel hij scharniert ahw op een rubber busje waarvan de binnenkant vastzit op een asje en de buitenkant op de (lange)schakelstang.En op dat asje nou daar moet hij op kunnen draaien.

dimma (0), 18 jaar geleden

ok heb wel 3x gesezen u texst kon er moelijk uitkomen ik ga van de week wel weer ff kijken bvd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 205 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum