Peugeot 206: versnellingsbak bijvullen automaat

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1400

Hallo

wie kan mij vertellen hoe ik de versnellingsbak olie bij vul van een automaat 206bj 2005

groetjes joop

joopbeld

Geplaatst door joopbeld (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

hans4074 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je inderdaad geconstateerd hebt dat er olie bij moet, dan zit er bovenop de bak, zo'n beetje aan de zijkant-midden van de accu recht naar beneden, een stopje met een vierkantje er in. Stopje eruit (lastig bij te komen), trechter met slangetje erop, SPECIALE OLIE !!!! voor deze AL4 aut.bak vullen per halve ltr. tegelijk.
Olietemperatuur van de AL4 moet boven 60gr.C zijn om correct te kunnen peilen. Draaiende motor, AL4 in standje P en even afhankelijk van het type nivo-plug (2 types) aan de onderzijde van de bak, controleren of olie eruit druppelt. Er zal eerst wat olie uit plonzen, maar daarna moet dit overgaan in druppelen c.q. klein straaltje. Niet druppelen= controle-stop er weer in, en nogmaals een halve ltr. bijvullen, weer peilen enz. totdat er voldoende in zit. Eigenlijk moet je nadien, voor elke halve ltr. bijgevulde AL4 olie de teller vloeistofkwaliteit in de computer van de AL4 nog aanpassen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum