Peugeot 206: vervangen nullast regelklep

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo
Ik heb mijn stappenmotor(nullast regelklep vervangen omdat deze volgens de ANWB kapot was motor draaide te hoog toerental.
Na vervanging draait de motor heel mooi stationair enkel als ik mijn climit control aanzet dan gaat het toeren tal fors omhoog en gaat staan slaan en slaat vervolgens af.
Moet ik de auto soms opnieuw resetten??
Of wat kan het probleem anders zijn

Geplaatst door

Ron1956 (0)

al 15 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Idd even bijde accu polen los nemen. Wachy dan geruime tijd (15 min of langer)
Sluit dan alles weer aan en start de motor. Zorg dat alle verbruikers uit staan en laat de motor enige tijd stationair draaien (5 a 10 minuten). De stappenmotor word dan opnieuw inheleerd als het ware, ik vermoed dat dit nu niet goed gedaan is.

TvH85 0

11 jaar

Ik heb bovenstaand advies opgevolgd en inderdaad hij blijft nu mooi stationair draaien het enigste wat mij opvalt is dat als ik hem start dat hij even een paar seconde hoog in het toerental staat hij zakt daar na wel weer direct terug naar de 900 toeren misschien heeft hij dit altijd al gedaan maar het viel mij wel op.

Ron1956 0

11 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.