Peugeot 308 2007: Verwarming

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Vraagje. Ik heb al een hele tijd dat m'n temperatuur in de auto niet stijgt. Het is koud/lauwe lucht dat door de ventilatie roosters m'n auto binnenkomt. Verwarmingstand staat op max (HI). Het blijft koud in de auto, of ik nu de knop van voorruit verwarming aanzet (de ventilator gaat dan ook volle poele blazen), maar ook als ik beide knoppen (auto+airco) aanzet, het blijft koud. Bovendien zie ik de motortemperatuur meter ook nauwelijks oplopen als ik een hele tijd rijd, hij blijft tegen +/- 30 a 40 graden aanhikken.
Heb ook het idee dat m'n koelvloeistof reservoir ook te snel in niveau daalt. Ik denk dat ik hem een maand of 2 a 3 geleden gevuld heb (hij stond op minimaal niveau, heb hem toen gevuld tot max). Nu keek ik zojuist, en stond hij weer op minimaal...

Bij voorbaat dank voor tips/advies

Groeten

Bobstak

Geplaatst door Bobstak , lid sinds 3 weken geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Ik vermoed meerdere problemen , een thermostaat die niet goed werkt , koelvloeistoflekkage of erger een lekke koppaking waardoor er lucht in het systeem zit en de kachel daardoor niet warm wordt.
Ontlucht het systeem eerst eens .

Bobstak, 3 weken geleden

Bedankt voor uw snelle reactie.
Hoe dien ik te ontluchten, ik heb hier al eens iets over proberen te vinden op het internet. Ik lees soms dat ik m'n auto op een helling moet plaatsen (in ieder geval met het motor gedeelte als hoogste punt), een dan het reservoir dop openen. Mij lijkt dat toch niet iets te helpen?

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Er zit een nippel op 1 van de kachelslangen , zwart dopje , deze voorzichtig los draaien , op radiateur en thermostaathuis zit er soms ook 1. Tankje op peil dop er op motor laten draaien en ontluchten tot er kvs komt.

    Hartelijk dank. Ik ga er mee aan de slag, hopelijk dat het ontluchten het probleem zal oplossen (Nog even in het verlengde van mijn airco.. zou mijn airco wanneer ik deze aanzet plus op de hoogste temperatuur, niet zelf de temperatuur moeten verhogen?) Mijn airco is afgelopen zomer ontlucht en volledig bijgevuld, hij koelde bijvoorbeeld deze zomer dan ook prima, naar mijn idee werkt de airco wel (in ieder geval koelen) - Bobstak, 3 weken geleden

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Airco zal "uit" gaan , deze koelt alleen maar , kachelklep zal op verwarmen schakelen , dit gebeurt neem ik aan wel , als de klep niet werkt dan kan deze ook niet op verwarmen schakelen .
Voel eens aan de kachelslangen die het schutbord in gaan of deze warm worden , je kachelradiateur kan ook nog verstopt zitten.
Zoals al geschreven waarschijnlijk meerdere problemen , dus systematisch te werk gaan , dingen uitsluiten kom je vanzelf bij de problemen , thermostaat lijkt me zo wie zo niet goed te werken , wotden de slangen naar de radiateur wel goed warm of ook niet ?

Bobstak, 3 weken geleden

Ok, duidelijk antwoord. Ik zal morgen na mijn werk bij thuiskomst eens aan die slangen voelen of deze goed warm zijn.
Bedankt zover voor uw snelle antwoorden steeds, ik kom er snel op terug 👍

harry4203 PRO, 3 weken geleden

nieuwe kachelradiateur plaatsen, zit verstopt.

Bobstak, 3 weken geleden

Het bleek dat sowieso mijn thermostaat kapot was, deze is vervangen.
Temperatuurmeter in de auto komt nu mooi zo als bedoeld op de juiste temperatuur (+/- 90 graden)
Ook de verwarming in de auto lijkt al wat beter te zijn (warme lucht is voelbaar), toch nog niet optimaal.
Waterpomp lijkt in orde , mogelijk dat kachelradiateur verstopt zit (ook al worden de bijbehorende slangen, in en uitgaande, wel warm. Kan het zijn dat een deel? van de radiateur verstopt zit, of is dat onzin wat ik denk?

Bedankt voor eventuele reactie

kaleido 1 PRO, 3 weken geleden

Kan deels verstopt zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.