Peugeot 308 2014: Motorstoring en vreemde diagnose

Bouwjaar: 2014, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 5F02, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 92

Peugeot 308 1.6 THP 125 geeft motorstoring. Symptomen zijn onregelmatige stationairloop, hikken, inhouden en uiteindelijk storing en noodloop. Uitlezen geeft de bekende P1336 en verder: misfires op diverse cilinders. Auto is aan onderhoud toe. Bougies zijn inmiddels vervangen, zonder effect. De Peugeotspecialist geeft aan dat het euvel in het dampretourfilter zit en dat de complete brandstoftank vervangen moet worden. Advies is nu tot aan reparatie met niet meer dan een halve tank rond te rijden, want dan treedt de storing minder op. Het filter zou overvol raken waardoor hij zichzelf verstikt en de benzine niet meer richting motor kan. Precieze storingscodes heb ik helaas niet.

Dit zou een bekend probleem zijn bij de 308. Ik lees er echter helemaal niets over op het web. Iemand eerder met een dergelijk probleem te maken gehad?

Ik kan me er iets bij voorstellen dat de ontluchting van de tank (of het koolstoffilter) verstopt zit en hij daardoor vacuum trekt. Maar, dat moet toch simpeler op te lossen zijn dan vervanging van de brandstoftank?

Martijn_vK

Geplaatst door Martijn_vK PRO , lid sinds 7 jaar geleden

3 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Er zou nog zo maar eens nog veel meer aan de hand kunnen zijn.
Ketting problemen , verstopt of ernstig vervuild inlaattraject komt ook vaak voor met deze klachten , zou een goede diagnose laten stellen .

    Inlaattraject is reeds gereinigd. Was inderdaad sterk vervuild, maar dat loste het probleem niet op. Bij mijn weten zou een probleem met de ketting eveneens andere storingscodes moeten geven (nokkenassensor). Dat is nu niet het geval. Een Peugeotspecialist geeft na uitgebreid onderzoek dus aan dat ik de brandstoftank mag vervangen. - Martijn_vK PRO, 7 maanden geleden

Martijn_vK PRO, 7 maanden geleden

Ondertussen één verhaal gevonden van een dergelijk probleem op internet:

https://www.byri.net/2021/05/16/peugeot-...

Het betreft hier de 1.2, maar er wordt ook gesproken van alle pré-facelifts. Ik ga er vanuit dat de 1.2 en de 1.6 gewoon dezelfde tank hebben.

Heeft iemand hier ooit mee te maken gehad?

harry4203 PRO, 7 maanden geleden

ja, zat

    Ok, dank. Toch bijzonder dat er zo weinig over is geschreven op het internet. De 308 staat bol van de issues, maar over deze klaagt men niet. Je zou zeggen dat het vervangen van een tank wel opvallend genoeg is voor mensen om te melden op een site als dez, zeker gezien de kosten en de symptomen.. - Martijn_vK PRO, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 308 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.