Peugeot 307: verwarming buitenspiegel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 110 pk diesel

De verwarming van de linker buitenspiegel doet het niet meer. Waar kan dat aan liggen? Is deze apart gezekerd? Kan het verwarmingselement zelf kapot zijn? Moet ik hier de hele spiegel voor demonteren?

andreetje

Geplaatst door andreetje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou meestal is het glas stuk . de verwarmong daar van.
als het glas eruit is dan kuin je bij draiende motor meten als de verwarming aan staat of er spanning op staat.
als dit er op komt dan moet je een nieuw glas.
het glas kun je er voorzichtig uit wippen.

groetjes jan.

andreetje (0), 13 jaar geleden

Hoi Jan,
Bedankt voor je snelle reactie! De spiegel zit dus geklemd als ik het goed begrijp. Ik heb het even geprobeerd om de spiegel met mijn vingers los te maken, maar het lukt nog niet. Zal het glas niet breken is ik meer kracht zet? Is het handig om er gereedschap bij te gebruiken? Moet ik vanaf de kant van het raam kracht zetten?

306 cabrio (0) PRO, 13 jaar geleden

Bij het demonteren van het oude glas kan het idd breken. Probeer het glas zoveel mogelijk naar 1 kant te draaien, dan kan je een beetje achter het glas kijken hoe het zit.

andreetje (0), 13 jaar geleden

Ik denk dat ik maar eerst een nieuw glas ga halen en dan demonteer. Als het niet aan de verwarming ligt en het glas is nog heel, dan breng ik de nieuwe terug.

Ik neem aan dat ik ook wel met de ohm-meter de weerstand van de verwarming kan meten? Oneindige weerstand = kapotte verwarming; lage weerstand = verwarming oké.

sgm (0), 13 jaar geleden

Let wel op met de kunststof van de bevestiging. Kunststof is heel bros bij deze temperaturen. Zorg voor een hogere temperatuur voordat je wat breekt.

sgm (0), 13 jaar geleden

Let wel op met de kunststof van de bevestiging. Kunststof is heel bros bij deze temperaturen. Zorg voor een hogere temperatuur voordat je wat breekt.

andreetje (0), 13 jaar geleden

Ik heb een nieuw glas besteld.

Glas inmiddels gemonteerd. Was vrij gemakkelijk. Ik moest wel wat kracht zetten bij het lostrekken van de oude spiegel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum