Peugeot 307: Verwijderen bekleding achterklep: hoe moet dat?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 HDiF

Wie kan mij vertellen hoe ik de bekleding van de achterklep verwijder?

Er rammelt iets in de klep en ik wil eens kijken wat. Ik zie nergens schroeven of clipjes behalve twee clips naast het slot.

Wie weet raad?

LuckyMe

Geplaatst door LuckyMe (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Bovenste kunststof rand t.h.v. 3de remlicht los trekken (zit met 4 klemmetjes), daarna kun je bij de indruk-clipjes aan de bovenzijde van de bredere kunststof zijkant = beide kanten ook verwijderen. Van de 2 door jou genoemde clips naast het slot, druk je de kruisjes in het midden in en vervolgens verwijder je het complete clipje. Daarna tel je tot 3 en geeft een gecontroleerde ruk aan de bovenkant van de bekleding.....zit geklemt. En dan op zoek naar het rammeltje....uitgeboorde popnagel van de nummerplaat????

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Kijk voor de zekerheid nog even of er geen torx schroefjes in de handgreep uitsparingen van de bekleding zitten. Staat zo slordig als er straks 2 ongeoorloofde gaten in je bekleding zitten.

LuckyMe (0), 12 jaar geleden

Ik zag dat ik nog niet vermeld had waar het gerammel nou vandaan kwam... niet vanuit de achterklep, maar vanuit de hemel (klinkt diepzinniger dan bedoeld...!).

De motor van het panoramadak die helemaal achteraan onder hemelbekleding verstopt zit rammelde tegen het plaatwerk aan. Stuk hard kunststofschuin ertussen en opgelost. Kon er mooi bij door de afdekplaat van de gordel die vlakbij in het dak zit te demonteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum