Peugeot 307: vreemd geluid rechts achter

Bouwjaar: 2003

Dag allemaal,

Met mijn 307SW heb ik inmiddels 45.000 km gereden.
Ineens hoor ik rechts achter (alleen duidelijk te horen als je achterin zit) en pas als je heel heel erg goed luistert voorin. een vreemd plokkend geluid. Dacht eerst dat het een lager was, maar ik heb zowel links als rechtsom behoorlijk scherpe bochten gedraaid en dan hoor ik het niet erger.
Het lijkt ook wel een beetje rem gerelateerd.Met remmen klinkt het wat luider. Heb een paar X hard geremd om te bezien of het dan weg was, maar het is niet weg. Buurman heeft net even naar mijn remmen gekeken en het wiel rondgedraaid. Volgens hem is het waarschijnlijk geen lager (al klinkt het wel zo) en ziet hij niets aan de remmen.

Ga morgen dus maar even naar de garage, maar voor dat ik dat doe wil ik toch graag weten of iemand een idee heeft.
Alvast bedankt,
groeten
Tanja

de kroon

Geplaatst door de kroon (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

goosefarmer (0) PRO, 18 jaar geleden

kan heel goed lager zijn tanja. die dingen gaan aan de lopende band kapot

dupl-u-13484-5dd148e70ad2f+Automonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou nou gaan aan de lopende band kapot dat valt wel mee hoor!!
Werk zelf namelijk bij de dealer dus weet er alles van.
Maar als ik dit verhaal hoor, denk ik dat het best wel eens het lager kan zijn of wat ook wel eens gebeurd (vooral bij de eerste modellen) is dat dus de schokdempers ook hoorbaar zijn maar dit is meer bij het in en uitveren

de kroon (0), 18 jaar geleden

Hai,

Ben net terug van de peugeotgarage. Ze waren zo aardig om gelijk even te kijken.Volgens de garage was het geen lager, maar had het te maken met de remmen. Ze hebben van de achterschijven de roestrand weggehaald zowel links als rechts. Toen proefrit gemaakt, maar ik hoor het nog. Wel wat minder.
De reden is volgens de garage dat ik altijd onbeladen rijd waardoor je de achterremmen bijna niet gebruikt. Een voorstel was een nieuwe schijf, maar ja dan heb ik over 1 jaar weer hetzelfde lijkt mij.Alhoewel het dus geen kwaad kan volgens hen, vind ik het toch irritant. Kan nu eenmaal moeilijk tegen geluidjes in de auto die er niet bijhoren. Zal mijn kofferbak maar eens gaan volladen en dan een stukje rijden en flink remmen, misschien is het dan weg.
Bedankt in ieder geval voor degenen die me antwoord gaven.
Groeten,
Tanja

rubenrispens (0), 18 jaar geleden

Als je altijd onbeladen rijdt, zou het dan niet kunnen zijn dat je banden gekant zijn (vlakke stukjes aan je banden) Dat geeft ook een dergelijk geluid, en is heel makkelijk vast te stellen.

Succes, Ruben

de kroon (0), 18 jaar geleden

Moet je dat kunnen zien ?
Groeten
Tanja

dupl-u-13484-5dd148e70ad2f+Automonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja dat kun je gemakkelijk zien.....
Als je met je hand over het profiel gaat voel je platte kanten op het profiel....

kip307sw (0), 18 jaar geleden

Als het minder is geworden lijkt mij dat het toch in de remmen te zitten, bij een andere auto vergelijkbaar probleem gehad, heb toen de blokken schuin afgeslepen, weg wast het

de kroon (0), 18 jaar geleden

Na op vakantie te zijn geweest met een volbeladen auto en een paar keer flink remmen was het probleem van het hinderlijke geluid opgelost. Nu begint het weer.Oplossing zal dus wel zijn een paar maal per jaar laadruimte aflaaien met gewicht en dan flink remmen.
grt
Tanja

Thomas11407 (0), 18 jaar geleden

Erg laat maar misschien reageer je nog?
@ automonteur, wat was er mis met de eerdere schokbrekers? Ik namelijk een "gerommel" achter en lijkt met licht inveren. Wat is de oplossing?

dupl-u-13484-5dd148e70ad2f+Automonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je over een hobbelige weg rijd hoor je een bonkend geluid achterin.
Dit komt uit de schokbrekers.
De enige optie is deze te vervangen

de kroon (0), 18 jaar geleden

Hai allemaal,

Inmiddels is een kennis zo vriendelijk geweest om mijn schijven helemaal schoon te maken, af te krabben/vijlen etc. Dan is het geluid helemaal weg. Na 2 maanden begint het weer en heeft dus te maken met de remmen achter die als je onbelast rijdt niet mee schijnen te remmen en daardoor onder de roest komen en vast gaan zitten. het bonkende geluid is de enorme roestrand die je hoort.
grt
Tanja
PS van de week gehoor gegeven aan de terugroepactie van peugeot ivm de abspomp. code X9F geloof ik. Begreep er geen moer van wat er nu aan de hand was, alleen dat het 2 uur zou duren, maar toen ik na 1 uur bij de garage terugkwam stond de auto allang buiten geparkeerd.

Thomas11407 (0), 18 jaar geleden

@automonteur , ik heb vrijdag een schokbreker test laten uitvoeren , maar deze waren goed. Kunnen ze dan alsnog geluid maken? Is het concept dan niet goed of zo?

dupl-u-13484-5dd148e70ad2f+Automonteur (0) PRO, 18 jaar geleden

Jip, ze kunnen ook geluid maken als de werking nog goed is
het kraken komt door de verplaatsing van de "zuiger" in de schokbreker dit is hetgene wat je hoort

Thomas11407 (0), 18 jaar geleden

Ok bedankt voor de tip. Ga dan maar een paar andere monteren.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.