Peugeot 306: Vreemd stuurgedrag speling plus weinig gevoel

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 16v

Hallo,

Ik heb sinds een week een 306 sw uit 2001 het probleem is als volgt

bij het sturen heb je weinig gevoel, hij spoort wel goed maar het lijkt er op of het stuur een beetje vast gehouden word, dus als ik naar rechts stuur blijft hij ook zo staan en draait niet rustig naar het midden, wel is dan de weerstand naar het midden kleiner dan naar de stuur richting. Verder lijkt er ook speling op het stuur te zitten. Zo voelt het niet maar de auto reageert niet echt met 1 cm draaien aan het stuur.

Nu ben ik een bmw 323 gewent, dat is sowieso wat anders, maar dit voelt niet helemaal goed. Als ik het zou moeten omschrijven lijkt het net alsof de stuurstang aanloopt of zo iets, het is een zompig gevoel.

Beetje lastig uit te leggen zo maar ik hoop dat het iemand bekend in de oren klinkt,

Alvast bedankt!

reneweteling

Geplaatst door reneweteling (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 306? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hans4074 (0) PRO, 11 jaar geleden

Controleer in ieder geval de achterste rubbers van de voorste draagarmen. Uiteraard ook even verder kijken of er nergens speling op een stuur-of fuseekogel zit en de draaitafels bovenaan de veerpoten.
Ook laten controleren of de sporing goed staat, kan geen kwaad, maar dit na controle van het bovenste verhaal.

reneweteling (0), 7 jaar geleden

De versnellingsbak knelde, gezien het sturen en de versnellingsbak in een zat is deze is vervangen en probleem is opgelost

harry4203 (530) PRO, 7 jaar geleden

die moet je ff uitleggen.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 306 of stel zelf een nieuwe vraag.