Peugeot 307: Vreemde geluiden 307SW

Bouwjaar: 2004

De laatste tijd hoor ik vreemde geluiden tijdens het rijden. Een piepend geluid komt ergens uit de achterklep en soms lijkt het net alsof er een auto naast, voor of achter me staat die de bas van zijn muziek zo hard heeft aanstaan dat mij auto ervan trilt. Nu blijkt dat dit gebonk (als van een bas speaker) uit mij auto komt (radio is overigens gewoon uit). Heeft iemand al eens eerder ervaringen gehad met deze geluiden ?

Paul8562

Geplaatst door Paul8562 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Gat in de uitlaat ?????

Paul8562 (0), 19 jaar geleden

Misschien maar hij heeft zojuist z'n eerste 10.000km beurt gehad. Zouden ze dat daar niet moeten zien ?

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Ah!!! Een bijna nieuwe auto dus, begrijp ik, omdat hij net z`n eerste 10000km beurt heeft gehad.

Piepend geluid van de klep kan zijn dat er een verschuiving van de klep tenopzichte van het andere deel van de carroserie plaats vind. Mogelijk op de afstel rubbertjes. Gewoon gaan uitproberen door er tegen aan te slaan met de blote vuist en kijken of dat wat oplevert. Meestal vindt je dat dan wel of komt tot een betere plaats bepaling.
Zit je kentekenplaat goed vast?? Ligt er niet een reserve wiel of krik of dergelijke mee te rommellen?? ( rubber van de band wat lekker piept op een deel van de auto) Heeft je wagen een hoeden plank die meejuttert ?? Ga zo maar door.

Die basdreun zoals je dat omschrijft : alleen bij stationair draaien of ook tijdens het rijden, zo ja tijdens het rijden dan : altijd bij het zelfde toerental; in ieder versnelling dus bij het zelfde toerental of altijd aanwezig??
Uitproberen en proberen om het algemene probleem kleiner te maken is de boodschap anders zoek je je suf.
Rene

oldtimer (0) PRO, 19 jaar geleden

Als hij pas 10000 km gelopen heeft, wat dachtje dan van een bezoekje aan je dealer???Garantie???

Paul8562 (0), 19 jaar geleden

Hoi Rene,

Dat "bas" geluid hoor ik alleen als de auto stationair draait. Niet altijd, soms. Omdat het zich maar soms voordoet is het moeilijk om de gagare er na te laten kijken.

Mussotje (0) PRO, 19 jaar geleden

Mogelijk is het bas geluid de uitlaat welke af en toe ergens tegen aan ligt en een resonantie veroorzaakt. Ondanks dat het niet altijd voorkomt moet men dat kunnen zien dan wel kunnen beredeneren.
Ook een mogelijkheid is dat je luchtfilter inwendig ( dus het filter element) gaat meetrillen. Sommigen willen wel eens ruimte hebben in het huis waar ze in zitten.
Je kunt niet echt horen/voelen of het voor of achter zit??

Ben het wel met O Jansen eens dat het garantie werk is , dus als je er niet uitkomt dan gewoon teruggaan.

Paul8569 (0), 19 jaar geleden

Paul, hoor je dat geluid altijd, of alleen als je over hobbels rijd. Mijn 307 SW rommelt ook een beetje als je over hobbels rijd, (bv drempels) maar niet echt storend.

Groeten, ook een Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.