Peugeot 307: regelmatig kapot gaande H7 lampen

Bouwjaar: 2002

wij hebben een 307 rijden,die man komt gemiddeld 1 keer per maand om een nieuwe H7 koplamp .We hebben inmiddels de afdekkappen {aan de achterkant)
er al afgehaald ,zodat de lamp in princiepe beter zijn warmte kwijt kan. maar het probleem blijft .toevallig meerdere mensen met dit probleem ?

KRIEST

Geplaatst door KRIEST (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


ja dit probleem kent helaas vw, ook
meestal komt dit voor bij kunstof glazen.. die de warmte te weinig af voeren.

wat je even kunt doen..! dan zie je die man voorlopig niet weer ( niet voor lampen )
doe er die nieuwe vision h,7 4000k er in. die zijn goed zelf doe ik dat nu ook en ik moet zeggen dat ik er geen klachten meer over heb of heb gehad.

dus dat gaat goed. ( ook een berg licht overgens )


paul,

jps (0) PRO, 19 jaar geleden

valt deze auto toevallig in de terugroepaktie van de spanningsregelaar[valeo]als er een bosch dynamo op zit is het goed.en wurth levert h7 longlive deze lampen branden eigelijk op14v en daardoor een langere levensduur hebben, erg populair bij de vag dealers succes Paul

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

heb het zelfde probleem met een 306 van 99. heb die nieuwe lampen die paul zegt ook al geprobeerd maar geen succes, branden wel iets langer maar qua aanschaf prijs zijn ze dan nog duur. ben maar overgestapt op de aller goed koopste, die branden niet veel korter dan lampen van philips en osram.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


gelukig heb ik géén h7 meer en wil ze ook nooit meer weer zien of nog voor niks hebben in mijn eigen auto ( heb nou xenon als je over licht praat ) wil je nooit geen h,7 of anders weer zien.


paul,

KRIEST (0) PRO, 19 jaar geleden

wij hebben ook al meerdere soorten lampen geprobeerd,geeft geen resultaat +dynamo spanning is ook gemeten geeft geen afwijkende waarde .Komt toch puur door de warmte ontwikkeling denk ik

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Opel heeft dit probleem indertijd opgelost door met een klein weerstandje in de draad naar de lamp toe te plaatsen.Iets minder licht, maar lampen blijven langer heel.

Oxo8322 (0) PRO, 19 jaar geleden

Zit er een Valeo dynamo op klasse 15???

T luteijn (0) PRO, 19 jaar geleden

Peugeot zegt dat het probleem veroorzaakt wordt door de kunstofrol van de valeo klasse 15 dynamo (bij de hdi motor) Er wordt blijkbaar een piekspanning opgewekt door de multiesnaar in combinatie met de kunstof rol. In agir staat het advies om de terugroepaktie bij dit type motor en dynamo altijd uit te voeren,spanningsregelaar vervangen en bsi herprogrammeren en telecoderen. Nu monteerd peugeot een bosch dynamo. Wat niet in agir staat is het feit dat deze maatregelen niet kunnen voorkomen dat de koplampen of alle lampen nog geregeld doorbranden. Je kan eventueel nog een diode in elke voeding draad van de lampen plaatsen dat scheelt weer 0,7 volt .

Siem Bijman (165) PRO, 19 jaar geleden

Diode heeft dus eenzelfde effect als klein weerstandje.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.