Peugeot 206: Waar zit de dashboard bevestiging?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFU, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo,

Vandaag bezig geweest meet het vervangen van de kachelradiateur.
Nou had ik gelezen dat je de stuurstang los moet halen om er bij te kunnen, maar er is ook een andere (makkelijker) manier om het te doen dmv de dashboard bevestiging los te maken en zo het iets op te lichten voor beter toegankelijkheid. Maar... Waar zit die bevestiging?

Gr,
Matthijs

TMTromp

Geplaatst door TMTromp (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Wat is er simpeler als die stuurstang even los te maken? Binnenin, vlak bij de bodem-doorvoer, zit een kruisstukje met 1 bout erdoor. Moer los, bout eruit (er zit een stalen borgplaatje voor de kop van de bout) en daarna het kruisstukje wegklappen. Wel even denken om de stand van het stuurwiel, want na het losnemen van het kruisstukje kan het stuur vrij ronddraaien. Je draait de stuurstang iets en haakt em achter het koppelingspedaal zodat je er even geen last van hebt. Koelsysteem aftappen, of nog handiger......een paar klemmen op de beide kachelslangen in de motorruimte. Plaats daarna een lekbakje binnenin de auto onder de kachelpijpjes voordat je ze losmaakt en uit de kachelradiateur trekt. Het dashboard moet links onder iets naar buiten getrokken zodat de kachelradiateur eruit kan. Gebruik in ieder geval nieuwe en juiste O-ringetjes voor de afdichting van de kachelpijpjes bij terugplaatsen.

TMTromp (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor je reactieinfo,

Nogmaals,het is niet echt nodig om de stuurstang los te halen als je de kachelradiateur wilt verwijderen, als je de ventilator of weerstand gaat vervangen dan is het wel van toepassing. (zie foto)

Het enige obstakel wat je tegenkomt is tijdens het uitschuiven naar links, Dan kom je tegen het dashboard aan (zekeringkast).
jij zegt al dat je het dashboard iets naar buiten moet trekken, dat heb ik gedaan maar zit best wel stevig vast.
Ik vrees ervoor dat als ik meer kracht er op uitoefen ik iets afbreek, vandaar mijn vraag of er ook in die omgeving een bevestiging bout zit die even los kan om het dashboard wat op te lichten om zo de kachelradiateur te kunnen verwijderen.

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Dan heb ik je vraag verkeerd gelezen/begrepen. Lekke kachelradiateur komt bij 206 niet vaak voor, dus van die paar keer dat ik het gedaan heb is me 1 ding blijven hangen.......ik heb nooit het dashboard echt los gehad. Heb je al geprobeerd om de 2 bouten van het metalen frame achter het linker zijkapje van het dasboard iets te lossen? Het dasboard hangt o.a. aan dat metalen frame/balk.

TMTromp (0), 5 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie, ga het vanmiddag proberen en laat het je weten👍

TMTromp (0), 5 jaar geleden

Is gelukt hoor, auto wordt weer lekker warm. Bedankt voor je tips.

hans4074 (0) PRO, 5 jaar geleden

Goed te horen dat het gelukt is en bedankt voor de terugkoppeling.

Erik2804 (0), 5 jaar geleden

Kachel radiateur gaat inderdaad niet snel kapot, maar o-ringen tussen leiding en kachelradiateur gaan wel vaak lekken.
Mooi dat t opgelost is.

off grid hutje in het bos

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.