Peugeot 206: waar zit de verdamper van de airco

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0

graag zou ik willen weten waar de verdamper van de airco zich bevind. dit ivm het reinigen van de airco

heeft er ook iemand gebruikservaring met het gebruik van motip aircoreiniger??

rano

Geplaatst door rano (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 206? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Moet dit reinigen niet gewoon via de inlaat van het interieur. Dus interieur filter eruit en dan aanjager op 3 en inspuiten maar?

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

De verdamper zit onder je dashboard, meestal vlak VOOR de uitstroomopeningen van je ventilatiesysteem. Reinigen kan zoals 205gtigriffe beschrijft via interieurfilter OF via een bus in je auto voetenruimte. Gewoon een bus kopen en de gebruiksaanwijzing volgen. Forte/ Motip maakt niet zoveel uit. Het is vrijwel hetzelfde spul allemaal.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Ja robert, zo moet het idd. Je kan ook alles gaan slopen, maar dat kost veel meer tijd. De echte oplossing om dit verschijnsel te vermijden is natuurlijk dit: vlak voordat je de auto uitzet doe je de airco uit, en de laatste km.ers rij je zonder. Hierdoor zal de verdamper droogblazen en voorkom je dat er schimmels op schimmels worden gekweekt. Want dat is nl wat je ruikt!

tip: wat heel goed werkt is schoonmaak middel wat ze gebruiken in het mortuarium. ik weet, het klinkt luguber, maar dat spul lost alle vervelende geurtjes op! wordt bij ons in werkplaats al "lijkenspray" genoemd, hehehehehe.

Sytze

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Airco minimaal 2 keer per week gebruiken of gewoon altijd, scheelt ook schimmels en is beter voor de keerringen in het systeem.

rano (0), 17 jaar geleden

[quote=205GTiGriffe]Airco minimaal 2 keer per week gebruiken of gewoon altijd, scheelt ook schimmels en is beter voor de keerringen in het systeem.[/quote]
airco (climate control) staat elke dag aan, volgens de gebruiksaanwijzing moet dit spul inderdaad via het luchtkanaal worden ingespoten maar dan wel zonder de aanjager aan te zetten. Het is schuim wat uit zichzelf op moet lossen!

even nog over de verdamper, hoe ziet die er ongeveer uit want ik zie vanalles zitten maar het zegt me allemaal niet zo veel

205GTiGriffe (0) PRO, 17 jaar geleden

Als het via het luchtkanaal gaat. Hoef je verder niet naar je verdamper te zoeken. Op je motorkap zie je de luchtroosters zitten. Rechterkant dus. Open de motorkap en kijk langs je veerpoot als het ware onder je ruit door, daar zie als het goed is je int. filter liggen. Deze kun je er zo uit trekken en dan kun je gaan spuiten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 206 of stel zelf een nieuwe vraag.