Peugeot Expert: Waarschuwingslampje remmen blijft branden na vervangen remblokke

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Hallo,
Men waarschuwingslampje van de remmen blijft branden zelf na het vervangen van de remblokken (en de signaalkabeltjes ervan). Eveneens zat er een lek aan een rempompje achteraan en dat heb ik dan ook vervangen en dan het remsysteem ontlucht.

Na dit alles blijft het lampje nog steeds branden. Ik heb reeds geprobeerd de 2 signaalkabeltjes van de remblokken vooraan te ontkoppelen om toch maar even te checken of deze eventueel ergens zouden doorgeven maar dat is niet het geval.
En ik veronderstel ook niet dat je hem ergens moet resetten, of wel???

Ik vraag me dan ook af met welke punten, sensoren het waarschuwingslampje van de remmen in verbinding staat.

Graag had ik wat advies hieromtrent



ps : Heeft iemand soms een service manual van deze wagen in overschot? :)

Gorrilla

Geplaatst door Gorrilla (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot Expert? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hans4074 (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je de remblokken vervangen omdat het waarschuwingslampje voordien al bleef branden? Waren de remblokken inderdaad versleten tot op het signaaldraadje? Heeft deze auto ABS en laatste vraag: hoe ziet het symbooltje eruit. Is dit het rode rondje met stippellijntjes links en rechts hiervan?
Is het dit symbooltje, dan is dit inderdaad van remblokslijtage-indicatie en volgens schema lopen de draadjes Lv en Rv rechtstreeks naar dit lampje, zonder aftakkingen. Alleen een knooppunt voor beide kanten, ergens in de kabelboom waar de draden overgaan in een ander draadnummer en via een stekker tussen motorruimte en interieur doorlopen naar signaallampje. NB. dit is van een systeem zonder ABS.

leeuw106 (0), 13 jaar geleden

Heb je na het onluchten het niveau ven de remvloeistof gecontroleerd en evt bijgevuld?
Werkt de niveau-schakelaar in het remvloeistofpotje goed?

succes ermee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot Expert of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum