Peugeot 307: wagen start niet met warme motor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1400 HDI

als ik mijn wagen parkeer met warme motor,wil die daarna niet meer starten...hij startnog wel ,maar slaat niet aan...na een uur wachten (wanneer hij afgekoeld is ) krijg ik hem terug aan de praat. als ik hem aan startkabels leg van een andere auto,terwijl hij warm staat , start hij wel...kan dit een temperatuur probleem zijn ? wie kan mij helpen?
luc

gyzmo

Geplaatst door gyzmo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Peugeot 307? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

oldtimer (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit moet toch te zien zijn in meting gegevens.

gyzmo (0), 17 jaar geleden

hallo oldtimer jansen,hij is reeds meermaals bij de garagehouder uitgemeten , maar elke keer was er niks verkeerds aan te zien....kan het soms een spanning probleem zijn ?
de batterij is namelijk ook al vervangen dooor een nieuwe ....

oldtimer (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ze nou meting gegevens doen op het moment dat hij niet aanslaat, dan moeten ze het toch kunnen zien.
Als ze weten waar te zoeken en te kijken natuurlijk.

gyzmo (0), 17 jaar geleden

hallo mijnheer jansen, mijn wagen is eindelijk uitgemeten,blijkt eeen probleem te zijn met de hoge druk pomp,die moet vervangen worden...is volgens mij wel wat vroeg,mijn wagen is pas 4 jaar oud..enfin het moet gebeuren,dank voor uw raad..ik laat u weten als het opgelost raakt
groeten gyzmo

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Je hoort veel problemen met de HDI-pompen van PSA; ze zijn ook niet goedkoop en..het doet de reputatie geen goed. De vroegere 1.9d waren niet stuk te krijgen; reden 450000 met gemak.

harry4203 (505) PRO, 17 jaar geleden

de pompen van commonrailsystemen in het algemeen gaven in het begin bij diverse merken nog wel eens problemen. psa maakt geen pompen, deze zijn van bosch of siemens. naar mijn mening zijn deze problemen vandaag de dag wel aardig opgelost. de pomp krijgt bij een storing nog wel eens snel de schuld, maar vaak blijkt na enig zoekwerk het probleem toch ergens anders te zitten.

mcitr. (0), 17 jaar geleden

Het vreemde is dat he het bij de JTD-motoren van Fiat/Alfa toch veel minder hoort

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

is het opgelost? lijkt me wel HEEL vreemd dat een kapotte hd-pomp probleem te verhelpen is door de auto aan een extra accu te leggen??!

Richard (0) PRO, 17 jaar geleden

Door de extra stroom gaat de motor net iets sneller rond en kan de pomp net voldoende druk leveren om de motor te laten aanslaan.

Erwin2907 (0), 17 jaar geleden

okee, klinkt logisch. bedankt voor de verklaring.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Peugeot 307 of stel zelf een nieuwe vraag.

offgridcentrum